Gå till innehåll
Softboll
Softboll

Little League 2024

Little League 2024 Svenska Baseboll, Softboll och Lacrosseförbundet har bestämt att vi ska ha med ett softbollag i Little League turneringen i sommar. Det riktar sig till tjejer födda 2007-2011.

Vikings of the North:
Vi deltar i turneringen under namnet Vikings of the North. Det är förbundets koncept för turneringar som har huvudfokus på bredd och utveckling. Den bärande tanken med Vikings är att det ska vara en så bred representation från Sveriges klubbar som möjligt. Vikings är inget officiellt landslag utan varje individ deltar som privatperson och representant för sin hemmaklubb.

Hur ser upplägget ut:
Turneringen går av stapeln i staden Ostrava i östra Tjeckien. Matcherna pågår mellan 10-14 juli, men vi kommer att behöva lägga till en resdag både i början och i slutet. Resan kommer alltså pågå mellan 9-15 juli.

Vi spelar mot andra europeiska lag och det kommer att bli många matcher och mycket speltid.

Detaljerna kring reseplaneringen pågår fortfarande, men preliminärt gäller följande:

  • Flyg från Stockholm till Prag ToR
  • Transport till och från Ostrava med minibussar
  • Boende i fräscha lägenhetsmoduler
  • Alla måltider på plats i Ostrava ingår

Uttagning av truppen:
Vi räknar med att kunna ta ut ca 14 spelare och första prioriteringen är att få så bred representation som möjligt bland landets klubbar. De som söker bör ha några års erfarenhet från sporten och vara trygg i grundläggande spelförståelse. Med det sagt så vill vi trycka på att om man är nyfiken och intresserad så ska man absolut skicka in en intresseanmälan. Är intresset stort kommer äldre spelare ges förtur. Förhoppningsvis blir det här ett återkommande evenemang och då kommer det ges fler tillfällen framåt. Vi behöver också ta viss hänsyn till positioner också för att få till helheten i laget.

Principer speltid:
Vi är på plats för att utvecklas och alla ska ges speltid. Det kan variera en del beroende på positioner och matchsituation, men våra vägledande principer är:

  • Alla ska få spela flera matcher
  • Ingen står över två matcher i rad

Coach och ledarstab:
Vi kommer att ha två till tre ungdomscoacher som är ansvariga för det sportsliga ledarskapet. Vid sidan av det kommer vi också att ha ett par lagledare som hjälper till med allt det praktiska och ser till att alla mår bra.

Preliminär deltagaravgift:
Förbundet går in och finansierar delar av avgiften och turneringen är i övrigt självfinansierad bland de spelare som vill följa med. Preliminär deltagaravgift är ca 4.500-5.000kr. I avgiften ingår flyg, minibussar, boende 6 nätter, frukost, lunch och middag samt snacks vid planen på plats i Ostrava. Spelarna står själv för matsäck och måltider under resan till och från Ostrava.

Klicka här för att skicka in din intresseanmälan! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-02-28

Senast uppdaterad: 2024-02-29

Författare: Ninnie Lystad

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund