Gå till innehåll
Softboll
Softboll

Lyckad dag med Landslag och Girls at Bat

I helgen hölls ett väldigt lyckat event i Smedjebacken där både dam- och juniorlandslaget i softboll hade årets första läger. Samtidigt höll även Girls at Bat, förbundets satsning för tjejer i åldern 10-13 år för att få fler tjejer att börja spela, sitt allra första läger i Sverige på samma plats.

 

Landslagets damtrupp, som förbereder sig för EM i Nederländerna i september, använde lägret för att jobba med olika spelsituationer och fick en fantastisk start på sin uppladdning inför sommarens mästerskap. Det var inspirerande att se spelarna ge allt och visa sin passion för sporten.

Under Girls at Bat-lägret fick tjejerna möjlighet att prova på en mängd olika övningar som varvades med roliga lekar och teori. Ledarna fokuserade på att lära ut grundläggande kunskaper som kommer att fortsätta byggas på under kommande läger. Det var fantastiskt att se alla unga tjejer utmana sig själva och visa viljan att lära sig och utvecklas inom sporten.

Det kanske mest minnesvärda ögonblicket var när u13-tjejerna fick sitta ner med landslagstjejerna och interagera, ställa frågor och få värdefulla råd. Det var en unik möjlighet för de unga tjejerna att få råd och inspiration från sina idoler.

Lägret avslutades med en spännande match där både u13-tjejerna och landslagstjejerna spelade tillsammans. Det var en viktig erfarenhet för de unga spelarna eftersom de fick tips och coachning från landslaget.

Dagen blev överväldigande framgångsrik och gav alla deltagare en stark motivation och lust att fortsätta utvecklas inom softboll. Det var en dag fylld av glädje och entusiasm och definitivt ett minne för livet.

Publicerad: 2024-02-26

Senast uppdaterad: 2024-02-26

Författare: Sanna Hermansson

Sponsorer

Internationella och europeiska förbund