Gå till innehåll
Softboll
Softboll

Söder utökar ledningen i Div1 Softboll efter två spännande matcher mot Karlskoga

Idag spelades två otroligt spännande matcher mellan Söder och Karlskoga i Div1 Softboll. Karlskoga gjorde sin debut i ligan och visade upp en imponerande prestation genom att bjuda på hårt motstånd mot förra årets silvermedaljörer, Söder.

 

I den första matchen höll Karlskoga jämna steg med Söder ända fram till den sjunde inningen. Då tog Söder hela fem poäng och stängde matchen, som slutade 6-0 till Söder. Bland de mest framträdande spelarna för Söder var Matilda Johansson och Lina Lindholm som båda bidrog med flera hits och poäng. Vinnande pitcher var Sofia Eriksson.

I den andra matchen fortsatte Karlskoga att kämpa hårt, men Söder visade upp en stark prestation och vann matchen med 19-6. Bland de mest framträdande spelarna för Söder i den andra matchen var Emelie Eriksson och Vilja Landin som båda bidrog med flera hits och poäng. Vinnande pitcher var Vilja Landin.

Efter denna första helg har Söder tagit ledningen i Div1 Softboll och vi ser nu fram emot nästa helg då Söder tar emot Enköping på Skarpnäck. Det kommer att bli en spännande match och vi ser fram emot att se vilket lag som kommer att ta hem segern.

Det är viktigt att notera att matcherna mellan Sundsvall och Karlskoga, samt Sundsvall och Falun kan komma att flyttas då Sundsvall har aviserat att de inte kommer att kunna mönstra ett lag för inför helgen som kommer. Vi håller er uppdaterade om eventuella ändringar i spelschemat.

Vi ser fram emot fler spännande matcher i Div1 Softboll och följ med oss på hemsidan för att hålla dig uppdaterad om säsongen och resultaten.

Publicerad: 2023-05-14

Senast uppdaterad: 2023-05-16

Författare: Sanna Hermansson

Internationella och europeiska förbund