Gå till innehåll
Softboll
Softboll

Little League Sverige

En bild

Välkomna till Little Leagues sidor på SBSFs webbplats!

SBSF har sedan flera år tillbaka ett aktivt samarbete med Little League. Under dessa sidor kan ni läsa mer om hur SBSF arbetar med Little League.

Ni kan också få reda på hur våra fyra distrikt NORRA, MELLERSTA, SÖDRA, och STOCKHOLM, kan formera distriktslag i de olika åldersklasserna och där det bästa distriktslaget i Sverige har möjlighet att delta i Little Leagues Europeiska turneringar. Du kan också få information om hur du som ledare kan engagera ditt lag i verksamheten.

OBS! Då internationellt deltagande för barn 12 år och yngre strider mot anvisningarna i "Idrotten Vill", kommer Sverige inte sanktionera deltagande i Europakvalet för Little League Baseball avseende den yngsta åldersklassen.
Däremot kan de äldre åldersklasserna Big League och Senior League deltaga i Little Leagues Europeiska turneringar!

Har ni frågor kan ni kontakta Kristian Pälviä som är Little Leagues District Administrator för Sverige, e-post kristian.palvia@gmail.com!

OBS! Du kan även följa Little League Sverige på Facebook Länk till annan webbplats.!

Preliminär planering för Distriktslagsturneringar 2016

SBSF och Little League har som målsättning att arrangera distriktslagsturneringar i följande tre åldersklasser 2016:

Big League Baseball - 28-29 maj spelplats TBA

Senior League Baseball - 28-29 maj spelplats TBA

Little League Baseball - 28-29 maj spelplats TBA

Little League turnering

Motsv SBSF

"League age"

Åldersgräns 2016

Big League Baseball

U18

16-18 år

970501-010430

Senior League Baseball

U15

14-16 år

990501-030430

Junior League Baseball


13-14 år990501-020430
Intermediate 50/70


11-13 år020501-050430

Little League Baseball

U12

11-12 år

030501-061231

-> Mer information om Europaturneringarna Länk till annan webbplats.

SÅ HÄR ORGANISERAS LITTLE LEAGUE

Little Leagues "leagues" motsvarar våra distrikt/regioner, där Sverige är indelat i fyra olika SDF: Norra, Mellersta, Södra, och Stockholm.

Varje SDF/League har möjlighet att delta i en eller flera åldersklasser av Little League under förutsättning att det arrangeras distriktsturneringar i Sverige.

SBSF registrerar distriktens lag centralt för att därigenom öppna möjligheten att delta i distriktsturneringar under Little Leagues paraply, och ta del av de andra resurser som finns i bl.a. Little League University! Länk till annan webbplats.

SÅ HÄR SER LITTLE LEAGUES ÅLDERSKLASSER UT

I jämförelse med SBSFs normala åldersklasser så skiljer sig Little Leagues åldersklasser sig åt. Detta beror på att Little League i dagsläget följer den amerikanska indelningen i skolåren. Från och med 2018 kommer åldersindelningarna ändras och 31 augusti kommer vara brytpunkt.

I tabellen nedan visas jämförelse mellan SBSFs åldersklasser, de europeiska åldersklasserna och Little Leagues åldersklasser för säsongen 2014:

(UPPDATERAD VERSION FÖR 2016 KOMMER INOM KORT!)

Schematisk bild Little League Sverige

MÅLSÄTTNINGEN MED LITTLE LEAGUES VERKSAMHET

Våra målsättningar med Little League är

att ge ökade möjligheter att utveckla spelarna, genom fler matcher med och mot spelare i samma åldersgrupp, tillsammans med spelare från närliggande klubbar,

att ge ledare och instruktörer tillgång till Little League Coach Resource Center,

att ge SDF möjlighet att organisera distriktslag som representerar distriktet i distriktslagsturneringar, och där segrarna ges tillfälle att representera Sverige i EMEA-turneringarna - med möjlighet att spela Little League World Series i USA

Publicerad: 2022-11-29

Senast uppdaterad: 2022-11-23

Sponsorer