Gå till innehåll
Softboll
Softboll

Organisation och Kontakt

En bild

Little League International omfattar ungdomsprogram för baseboll och softboll i över 100 länder med totalt 2,3 miljoner ungdomar inom ramen för Little Leagues verksamhet.

Första nivån: "The League"

"The League" motsvarar en gruppering av lag - eller föreningar - och ser till att verksamheten flyter på och utvecklas. SBSF har valt att se Leagues som motsvarigheten till våra Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) och därför har vi from 2012-03-31 totalt FYRA "Leagues" i Sverige, var och en med en League President som ansvarar för verksamheten inom distriktet. League President utses av SDF-styrelsen.

Andra nivån: "The District"

"The District" omfattar ett visst geografiskt område. I Europa omfattar District oftast ett land. Varje District består av ett antal Leagues, som i sin tur styrs av en District Administrator som är bryggan mellan Leagues och Regional Headquarters.

Rollen för District Administrator är att se till att alla frivilliga inom District är utbildade och kan göra sina uppgifter, samt att alla Leagues följer de regler som Little League har beslutat om. District Administrator har inte mandat att bevilja dispenser eller sanktioner för turneringarna, men kan rekommendera till Regional Centers och Headquarters. I Europa utses ofta District Administrator av förbunden i samråd med EMEA Regional Headquarters.

Tredje nivån: "The Region"

District Administrators rapporterar till Little Leagues Regional Director. Sverige tillhör EMEA-regionen, som omfattar Europe, Middle East och Africa.

Varje region har ett regionalt kontor och en Regional Director som är anställd av Little League International. Det finns fem regionala kontor i USA (Warner Robins, GA; San Bernardino, CA; Indianapolis, IN; Bristol, CT; och Waco, TX) samt fyra internationella kontor i Polen, Puerto Rico, Japan och Kanada.

De olika regionerna arrangerar ofta de regionsturneringarna på sina egna anläggningar. I Kutno, Polen, arrangeras flera av de europeiska turneringarna varje år.

Fjärde nivån: "International headquarters"

Little Leagues löpande verksamhet koordineras av Little League International Headquarters i Williamsport, Pennsylvania, med Stephen Keener som CEO och ansvarig chef. Keener rapporterar till International Board of Directors, som bl.a. innefattar åtta District Administrators, en från varje region, som väljs av sina kollegor i respektive region.

På Little League International Headquarters finns det förutom administrativt kontor för Little League, även sex spelplaner för baseboll/softboll, konferenscenter, Little League Museum, och även boende och logi för alla deltagare vid Little League World Series som årligen avgörs i Williamsport.

Kontaktinformation

För mer information om Little League, kontakta Kristian Pälviä, District Administrator för Little League Sverige på kristian.palvia@gmail.com

Publicerad: 2022-11-29

Senast uppdaterad: 2022-11-23

Sponsorer