Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll Softboll Lacrosse

Den 15-16 oktober var det möte med styrelsen och representanter från  alla 3 sporter där det diskuterades bl.a visioner, organisation och utveckling.

Sammanslagningen av våra två mindre förbund går framåt, och helgens möte som leddes av RF/SISU visar på stora möjligheter att förstärka våra sporter och inte bara säkerställa att vi får fortsätta vara accepterade medlemmar i RF (minst 25 föreningar med godkänd verksamhet) utan också att det finns en möjlighet att inom kort även klassas som ett stort förbund (över 50) vilket i sin tur leder till ännu mer resurser.

Inventering (inte av grejer), analyser och grupparbeten genomfördes som grund för utveckling och de omstruktureringar vi måste göra i organisationerna. Allt arbete är såklart inte slutfört, men vi känner redan nu hur identiteten och engagemanget svetsar oss tillsammans och att utmaningarna och problemen snarast ser ut som möjligheter.Varumärket, våra logor och hemsidor, våra kommunikationsvägar (både internt och externt) är "work in progress" men förväntas vara klart före årsskiftet.Den nya organisationen med våra tre sporter som utskott (Baseboll, Softboll och Lacrosse) kompletteras med kommittéer och stabsfunktioner (typ Kansli) och även om alla namn på deltagare inte är färdigt samt att vissa delar måste finslipas (t.ex. Distrikt) så är även detta arbete nästan färdigt.Stort fokus lades på hur förbundets vision ska se ut, vilket syfte styrelsen och resten av organisationen ska ha och hur man kan maximera nyttan för föreningarna. Vi vill att föreningarna ska bli starkare och fler, att man ska känna stödet för utveckling och utbildning liksom rekrytering och långsiktiga mål för att bibehålla spelare, funktionärer, ledare och publik.Mer detaljerad information kommer löpande då styrelsen håller månatliga möten och betar av och färdigställer samt publicerar genomförda och beslutade punkter allt eftersom de blir färdiga. Vi är idag 41 föreningar så håll i och kämpa vidare, kan vi bli fler än 50 redan 2022? [0

Mvh Styrelsen och representanter för Baseboll, Softboll och Lacrosse

(Haninge, 2021-10-16)

Publicerad: 2021-10-20

Senast uppdaterad: 2021-10-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se