Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Årets Europacuper och EM-turneringar

Nu är samtliga spelplatser klara för årets europeiska cuper och internationella turneringar! För svensk del blir det arrangemang av EM-kval för U18 Baseboll i Sundbyberg, U22-EM Softboll, och därutöver ska fyra klubblag ut på Europacupspel.

Samtliga uppgifter nedan är per dagens datum och mer reservation för att världsläget kan förändras. Inom softbollens turneringar kan lag dra sig ur utan bestraffning senast 31 januari, och samma datum gäller för eventuella sena anmälningar.

Svenskt arrangemang av U18 EM-kval

Den 4-10 juli kommer Sundbyberg stå värd för ena kvalgruppen till U18-EM.
I Sveriges grupp kommer sex lag spela, vilket innebär tre matcher per dag: Sverige, Ryssland, Storbritannien, Schweiz, Polen, och Turkiet.

I den andra gruppen som avgörs i Trnava kommer Slovakien, Belgien, Ukraina, Kroatien, Vitryssland, och Rumänien deltaga.

Vinnaren i respektive grupp kvalificerar sig för U18-EM som avgörs i Tjeckien 14-21 augusti 2022. Segraren i Sveriges grupp kommer spela i samma grupp som Holland, Spanien, Frankrike, Österrike, och Litauen. Segraren i Slovakiens grupp kommer i U18-EM få möta Italien, Tyskland, Tjeckien, Israel och Irland.

U18-EM är även kval till VM för U18 2023.

Softbollen till U22-EM i Tjeckien

Årets upplaga av U22-EM i Softboll ser ut att bli en spännande historia. Hela 18 landslag har anmält sig till mästerskapet: Belgien, Frankrike, Holland, Irland, Israel, Kroatien, Polen, Ryssland, Slovakien, Sverige, Spanien, Tyskland, Ukraina och Österrike. Turneringen kommer avgöras 27 juni-2 juli i Kunovice, Tjeckien (nedan).


Totalt arrangeras 15 olika mästerskap och cuper inom europeisk softboll 2022, från slowpitch till fastpitch, för herrar, damer och mixed, från U12 till Masters (för 40+ från och med 2022) https://www.wbsceurope.org/en/calendar/2022/softball Länk till annan webbplats.

Leksand och Rättvik till Moskva och Polen för Europacuper

I basebollens Europacuper återfinns de svenska lagen för tillfället i den lägst rankade Europacupen, Federations Cup Qualifier som avgörs på fyra olika spelplatser. Svenska mästarna Leksand får åka till Moskva och spela på konstgräset på Russtar Arena 13/14 juni till 18/19 juni. För motståndet svarar Russtar (RUS), London Capitals (GBR), Mariners Baseball (IRE), och Tampere Tigers (FIN).

Rättvik får åka söderut, till Little Leagues komplex i Kutno, Polen, och där möter de följande lag 6-11 juni: MKS Stal Bis Kutno (POL), Beisbolo Klubas Vilnius (LTU), Uranium (UKR), och Trondheim (NOR).

De två andra kvalgrupperna avgörs i Belgrad och Sofia 20-26 juni.

Den högst rankade cupen, Champions Cup, avgörs i Bonn, Tyskland 7-11 juni med följande lag:
Grupp A: Parma (ITA), L&D Amsterdam (NED), Heidenheim Heideköpfe (GER), Draci Brno (CZE).
Grupp B: Bonn Capitals (GER), San Marino (SMR), Curacao Neptunus (NED), Arrows Ostrava (CZE).

För årets övriga basebollcuper, Europamästerskap, spelplatser, och lag: https://www.wbsceurope.org/en/news/baseball-europe-announces-the-2022-calendar Länk till annan webbplats.

Söder och Skövde till Europacuperna i softboll

Efter att fjolårets SM-segrare Falun Ravens tackat nej till spel i Europacupen blir det SM-tvåan Söder, och Skövde, som får chansen att spela internationellt europacupspel i softboll 2022.

Söder får åka till Avigliana, utanför Turin i Italien, och spela Europacupen mot 10 andra lag:
Vienna Wanderers (AUT), Chicaboo’s (BEL), Angels Dupnitsa (BUL), Princ Zagreb (CRO), Odense Giants (DEN), Tampere Tigers (FIN), The Mix (GBR), Beit Shemesh (ISR), Avigliana (ITA), och Apollo Bratislava (SVK). https://www.europeansoftball.org/competitions/detail/341 Länk till annan webbplats.

För Skövdes del blir det en resa till Frankrike och Evry-Courcouronnes konstgräsarena där de får spela mot Novi Zagreb (CRO), Gladsaxe (DEN), Les Pharaons (FRA), Bonn Capitals (GER), Thunderbirds (ISR), Gepardy Zory (POL), Trnava Panthers (SVK) och Wittenbach Panthers (SUI). https://www.europeansoftball.org/competitions/detail/343 Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2022-01-20

Senast uppdaterad: 2022-01-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se