Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Trygg Idrott

Under förra veckan presenterade vi Jakob Sivebro som kommer att jobba som samordnare för trygg idrott inom Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförundet.

Anställningen är en projektanställning på 75% under året ut, och finansieras genom ett riktat projektbidrag från RF. Jakob kommer i nära samarbete med domaransvarig, kansli och våra befintliga utbildningsledare under året att jobba med att ta se över o uppdatera SBSFs utbildningsplan map. ledarutbildningar och domarutbildningar. 

 

Plan för trygg idrott
Jakob kommer i första steget att jobba med att ta fram en uppförandekod för aktiva inom vår verksamhet så att vi har tydliga spelregler kring hur vi beter oss på och av planen.

Nästa steg blir att 

ta fram en plan för trygg idrott som sträcker sig från att implementera det förebyggande arbetet till att ta fram en krisplan för mobbning, sexuella trakasserier och andra kränkningar.

 

Frågeställningar som lyfts är bland annat:
- Hur hanterar SBSLF ärenden som kommer in till förbundet?  
- Hur hanteras de som INTE följer koden?  
- Hur går man till väga för att rapportera en kränkning eller ett övergrepp? 
- Hur sprider vi kunskapen till våra klubbar?

 

För att förankra och sprida arbetet kommer trygg idrott implementeras i våra utbildningar.  

 
Tanken är att genomföra utbildningar för ledare och aktiva och att jobba med uppsökande verksamhet hos distrikt och klubbar för att informera och diskutera.  
Jakob kommer även att finnas på plats i vissa aktiviteter så som turneringar, läger osv.

 

Vi hälsar åter igen Jakob välkommen till förbundet och hoppas att ni alla gör det samma och att ni kommer att få träffa honom under det kommande året på någon av alla härliga lacrosse, softboll och basebollaktiviteter.  

Vi har bett Jakob att berätta lite om sig själv och här kommer en presentation:

"Mitt namn är Jakob Sivebro, 29 år gammal och uppväxt i Täby strax utanför Stockholm. Mitt liv har alltid genomsyrats av idrott och valde därför att satsa på en karriär inom idrotten där jag nu påbörjar min resa. 2020 tog jag examen i Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning strategiskt ledarskap och utveckling vid Umeå universitet. Jag brinner för att skapa en idrottsmiljö där alla är välkomna och vill stanna hela livet. Jag anser att all typ av idrottsmiljö ska genomsyras av Trygg idrott och det är väldigt roligt att jag har fått detta viktiga uppdrag som jag själv anser nog är den viktigaste delen av ett hälsosamt idrottande. Jag älskar sport i sin helhet och har på organiserad nivå sysslat med fotboll, innebandy och bordtennis, hoppas även under det här året få prova på de tre olika sporterna och ta del av den fantastiska kulturen jag har fått en uppfattning av."

Publicerad: 2022-04-13

Senast uppdaterad: 2022-04-13

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se