Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nära magplask i Billingeslaget

Skövde Saints ungdomsturnering Billingeslaget blev rumphuggen på grund av ett ihållande regn uner hela helgen.


Vädrets makter var definitivt inte på ungomarnas sida under lördagen, det lätta ihållande regnet avbröts då och då av kraftigare skurar. B-pojkklassens matcher under söndagen fick strykas mer eller mindre, och i A-pojkklassen blev turneringen avkortad. Men man klarade av att få fram en värdig segrare, i form av Rättviks BSK, som vann A-pojkklassen efter en svängig finalmatch mot Kungsbacka. De totalt 20 deltagande lagen kämpade tappert på de efterhand allt mer svårspelade planerna. På grund av söndagmorgonens om möjligt ännu värre väderförhållanden, med extremt blöta gräsplaner som följd, tvingades tävlingsledningen i samråd med de olika lagens coacher att ta det tunga beslutet att ställa in allt vidare gruppspel. Man valde att utifrån resultaten från lördagens ej färdiga gruppspel låta de segrande lagen i respektive grupp mötas i semifinaler och sedan spela en final. Dessa tre matcher var ändå på gränsen till vad planen tålde efter det myckna regnandet. Bilden nedan illustrerar väl hur det såg ut på vissa delar av planerna. I den första semifinalen möttes Sundbyberg och Kungsbacka och efter en jämn match med förlängning så gick slutligen Kungsbacka segrande ur striden och vann med 5 - 4. I den andra semifinalen möttes (i ett rent lokalderby) Leksand och Rättvik. Även denna match blev jämn och mycket känslor visades av spelarna i de respektive lagen men trots detta kunde Rättvik denna gång dra det längsta strået och vinna med 4 - 3. I finalen möttes så Rättvik och Kungsbacka i en tät och stundtals mycket välspelad match. Kungsbacka öppnade starkt och tog ledningen med 5 - 0 vilket relativt omgående hämtades in av Rättvik till 6 - 5. Matchen stod i detta skede och vägde med endast enstaka poäng till endera laget. Efter en stark avslutning kunde dock Rättvik gå segrande ur finalen med siffrorna 11 - 9 och glädjen bland spelarna var stor. Sammanfattningsvis kan man avge omdömena "roligt och blött" om turneringen i sin helhet och Skövde Saints hoppas att samtliga klubbar kommer tillbaka till Billingeslaget 2002 och att ännu fler klubbar kan vara med då så att vi återigen kan träffas och spela/titta på ungdoms Baseboll och Softboll. På Skövde Saints hemsida kan ni hitta alla resultat från turneringen. skriven av - Kristian PälviäLänk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-09-10

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se