Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Rekorden faller i MLB

Major League-säsongen är inne på sin sista spelhelg, och det är flera rekord som utmanas.


 Seattle Mariners har 116 vinster, lika med rekordet från 1906, då Chicago Cubs vann 116 matcher. Man har chans att slå rekordet genom att besegra Texas i den avslutande matchen i ligaspelet.  Barry Bonds slog Mark McGwires homerunrekord, och slog sin 71:a och 72:a homerun i fredags. En som redan avhandlat ett gammalt rekord är Rickey Henderson (bilden) som nu har tagit flest poäng någonsin i Major League, han slog Ty Cobbs 73-åriga rekord. Och han slog rekordet genom att slå en home-run!  Foto: ESPN Rickey Henderson hade inför matchen lovat att ta rekordpoängen (nr 2.246) genom att slida hem. Och det gjorde han också - liraren som i 24 säsonger förgyllt tillvaron för basebollälskare världen över. Han har dessutom också chansen att komma med i klubben för 3.000 hits om han slår två hits över de tre avslutande matcherna. Han står nu på 2.998 hits. Helgen blir för övrigt den sista för två legender, som har beslutat sig för att sluta efter säsongen. Padres slagkung Tony Gwynn och Cal Ripken Jr i Baltimore Orioles gör sina tre sista matcher och kommer garanterat att bli invalda i Hall of Fame om fem år när de har chansen för första gången. Ligan i USA följer ni på exempelvis följande webplatser: http://sports.yahoo.com/mlb http://sports.espn.go.com/mlb skriven av - Kristian PälviäLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-10-05

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se