Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Dubbla EM-arrangemang i Sverige?

Att Sverige arrangerar Junior-EM 2002 i baseboll är redan klart, men det kan även bli aktuellt med ett arrangemang av den ena B-poolen i Senior-EM. Detta sedan Grekland har problem med sitt arrangemang.


Det är Europeiska Baseboll Förbundet, CEB, som har meddelat Sverige att B-EM 2002 spelas i Grekland och Ungern, med Sverige som reserv. Uppskattningsvis så kommer 12-14 nationer att delta i B-EM 2002, uppdelade på två spelorter som i dagsläget är Ungern och Grekland -med Sverige som reserv. Grekland, som ju arrangerar OS2004, har stora organisatoriska och finansiella problem och det är många frågetecken kring deras arrangörskap. Grekland har fått en deadline av CEB till den 30 november om man kan arrangera B-EM eller inte. Kan man ej arrangera så blir det Sverige med Alby som huvudplan som tar arrangemanget. När det slutgiltigt är beslutat vilka två länder som skall arrangera B-EM 2002 så kommer CEB i samarbete med dessa två nationer snarast att besluta om datum. Det skall vara samma datum på båda spelorterna. Preliminärt har Basebollutskottet planerat seriespelet efter ett EM under vecka 31. Skulle denna vecka ändras kommer Elitserieomgångarna att justeras efter detta. Junior-EM spelas i Sverige med Leksand och Rättvik som spelorter den 20-27 juli 2002. Övriga CEB-turneringar med klara arrangörer och speldagar: Kadett-EM: s' Hertogenbosch, Holland, 6-11 juli. Juvenile-EM: Prag, Tjeckien Europacupen, A-pool: Viladecans, Spanien, 16-23 juni. Europacupen, B-pool: Aten, Grekland, 16-23 juni. Cupvinnarcupen, A-pool: Tyskland, 16-23 juni. CEB-cupen, A-pool: Alby, Sverige, 16-23 juni. skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2001-11-23

Senast uppdaterad: 2008-11-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se