Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Tre ut, tre in i Europacuperna

Samtliga tre lag som ursprungligen skulle ha spelat i de tre CEB-cuperna i baseboll har av olika skäl under början av året avböjt spel. Nu kan vi dock presentera de tre lag som till syvende och sist kommer att representera Sverige i Europacuperna. Det blir Karlskoga, Tranås, och Oskarshamn.


Under Europeiska Basebollförbundets (CEB) kongress i Sofia, Bulgarien delades lagen in i grupper och det fick följande konsekvenser för de svenska lagen: Karlskoga ersatte regerande svenska mästarna Rättvik, och representerar Sverige i Europacupens B-pool, som spelas i två pooler - i Belgiska Antwerpen, Belgien, och Nagykanisza, Ungern. Karlskoga hamnade i Pool 1, som spelas i Belgien enligt följande gruppindelning :   Grupp A : Antwerpen (Belgien), Trnava (Slovakien), och Bern (Schweiz). Grupp B : Karlskoga (Sverige), Sdusor (Bulgarien), Jastrzebie (Polen), och Savigny (Frankrike). Aluminiumbats/slagträn är tillåtna! Tranås ersatte cupvinnarna Sundbyberg, och representerar Sverige i Cupvinnarcupens B-pool, som avgörs i Belgrad, Jugoslavien, och Szentendre (utanför Budapest), Ungern. Sundbyberg spelar i Ungern enligt följande : Grupp A: Brest (Bulgarien), Oslo (Norge), Vindija (Kroatien), och Mgeso (Ryssland). Grupp B: Sundbyberg (Sverige), Szentendre (Ungern), Lituanica (Litauen), och Fighting (Slovakien). Aluminiumbats/slagträn är tillåtna! Alby backade ur deltagande i CEB-cupens A-pool, som avgörs i Madrid, Spanien. Istället blir det Oskarshamn som representerar Sverige i cupen som spelas enligt följande: Grupp A: Alby (Sverige), Sokol Prague (Tjeckien), Zagreb (Kroatien), och Moscow (Ryssland). Grupp B: PUC Paris (Frankrike), Madrid (Spanien), Heidenheim (Tyskland), och Rychory (Tjeckien). OBS! I A-poolerna av Europacuperna används endast träslagträn! Samtliga Europacuper för klubblag spelas 18/6 (alt. 19/6) till 22/6 (alt. 23/6). skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-03-19

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se