Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Eskilstuna Hammers sliter med sin plan

Eskilstuna-Kuriren: Många lag som sysslar med sommarsporter laddar som bäst för den stundande säsongen.De flesta förbereder sig via träningsläger. Eskilstuna Hammers gör det genom att släpa 25-litersdunkar med vatten för att få till en spelduglig hemmaplan ...


Foto: Niklas Holm, Eskilstuna-Kuriren Att division I-klubben i baseboll inte är helt nöjd med kommunen har vi skrivit om tidigare. Då gällde det en stor yta på Balsta som Hammers fått löfte om att det skulle byggas en basebollplan på. Där ska det spelas fotboll i stället. Nu har klubben ånyo klagomål på kommunen. - I 10-15 år har vi tjatat på dem och bett om hjälp att ordna planen. Men det är förgäves, viljan finns inte. Jämfört med fotboll har jag svårt att tro att lag på division I-nivå tvingas göra det vi gör, säger spelaren Jhonny Ekström. Mycket jobb krävs Problemet är främst gruset. Efter en vinter är det förstört och mycket jobb krävs för att få allt i gott skick igen. - Det måste vara hårt packat men ändå ha en glidyta. Därför krävs bland annat att man kan vattna gruset så det inte blåser bort. Men eftersom det inte finns vatten här tvingas vi släpa enorma vattendunkar, konstaterar Jhonny. Eskilstuna Hammers tilläts bygga ett nytt avbytarbås för hemmalaget. Dock inte till gästerna. Till det fick man inget bygglov. Problem att byta om Material för en ny slagbur har man också tjatat på kommunen om att få. Utan framgång.  - Sen har vi bekymret med bristen på omklädningsrum. Ett tag var det så illa att vi inte kunde byta om någonstans i närheten och motståndarlag som rest långt vill ju inte sätta sig i bussen hemåt utan att ha fått duscha först. Förutsättningarna är således allt annat än idealiska inför årets säsong. Målsättningen densamma Men Eskilstuna Hammers har ändå kvar sin målsättning att försöka ta klivet upp i Elitserien. - I år känns det mer realistiskt än tidigare, bland annat eftersom vi fått Henrik Rundgren från elitlaget Skövde, avslutar Jhonny. Hammers inleder sin säsong den 5 maj. Då står Stockholm borta på programmet. skriven av - Stefan Alhag, Eskilstuna-Kuriren

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-04-16

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se