Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SM-guld till Rättvik - igen!

Rättvik tog sitt andra raka SM-guld i baseboll genom att besegra Sundbyberg i den avgörande sjunde matchen med 4-2 - den jämnaste finalserien någonsin!


 Man vände därmed ett 2-3 underläge i matcher avslutningsdagen, mycket starkt! Mattias Stenis (bilden) som pitchade framgångsrikt under finalserien valdes till Most Valuable Player fullt välförtjänt. Efter att vänsterhänte Sundbybergpitchern Ryan Lewis vunnit den inledande matchen (9-5) kom Rättvik igång med slagningen i de två andra matcherna. Anförda av Mattias Stenis vann man match nummer två med säkra 6-1. Varken Rickard Ljung, Tommy Ekelund eller Vincent Persson kunde hindra Rättvik att säkra två segrar i den inledande finalserien. Magnus Höglund kastade för Rättvik i den tredje matchen som slutade 12-7. Den andra finalhelgen inleddes med två raka Sundbybergssegrar, 2-0 och 2-0. Då fungerade pitchingen och defensiven oklanderligt. Men på söndagen kunde Rättvik få in ett antal poäng i båda matcherna på olyckliga errors av Sundbybergs spelare vilket till slut var det som fällde avgörandet. Marginalerna - i detta fall defensiva misstag - avgjorde denna SM-final till Rättviks fördel. Rättvik har nu vunnit sitt andra raka SM-guld, i fjol besegrade man Alby i SM-finalen med 4-1 i matcher. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-09-23

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se