Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lösning på Göteborgs planproblem?

Göteborgs BF är föreningen som spelar baseboll utan en egen hemmaplan. Matcherna spelas i Kungsbacka, tre mil från Göteborg, och träningarna sker lite här och där.


 Men nu kanske, kanske, det kan bli en förändring till kommande år. Ett löfte från Göteborgs kommun om en ny basebollplan - kanske redan till 2003. Bild från Göteborgs hemsida Göteborgs spelare och ledare är dock luttrade. I fjol blev man lovade en plan som skulle ha varit spelklar i år. Arbetet påbörjades men avbröts i ett tidigt skede då kommunen funderade på att ta den tilldelade ytan i besittning för ett nytt köpcenter. Ärendet har blivit en långbänk i kommunen och planen blev uppskjuten ett år till. Detta har inneburet att Göteborg fick hyra plan för seriematcherna i division 1 södra i Kungsbacka även i år. Men med en chockhöjning av taxan kostar en hemmamatch cirka 6000 kronor! En annan följd av planbristen är att det inte finns någon reell möjlighet att driva en ungdoms- och juniorverksamhet i Göteborg. Man tränar i dagsläget lite på nåder här och där. Oftast sker träningen på grusplaner, men är det så att planen är upptagen av ett fotbollslag får man inte tillträde utan istället ställa in träningen eller köra vidare till något annat ställe. Svårt och enerverande för seniorlaget - en omöjlighet om man skall bedriva en fungerande ungdomsverksamhet. Men nu har Göteborgs Kommun återigen lovat en plan till nästa säsong. Man har sagt att man ska utnyttja två befintliga fotbollsplaner och göra om dem till en basebollplan. Basebollsverige håller tummarna för att planerna och löftena från ansvariga på Göteborgs Kommun blir verklighet... skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Publicerad: 2002-10-24

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se