Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Skriv på för "Rena vinnare"

Riksidrottsförbundet har nu lanserat sin kampanj "Rena vinnare" - den största satsningen mot doping någonsin.


 Målet är att få hela idrottsrörelsen att ställa upp bakom ett upprop och symbol mot doping, för rena vinnare. Skriv på uppropet mot doping du också på RF:s hemsida ! - Den svenska idrottsrörelsens kamp mot doping har varit framgångsrik. Det finns idag en massiv opinion mot fusket. Trots det finns det i vår omgivning en uppfattning om att "alla dopar sig". Därför vill vi mobilisera hela idrotten - föreningar, ledare och aktiva - i ett aktivt ställningstagande för "Rena vinnare". Så förklarar Riksidrottsförbundets ordförande Gunnar Larsson att RF nu lanserar sin största satsning någonsin i kampen mot doping - kampanjen "Rena vinnare". Målet är att få hela idrottsrörelsen att ställa sig bakom ett upprop och en symbol för en dopingfri idrott. Via en speciell hemsida kan alla skriva under uppropet och förhoppningen är att föreningar ska använda symbolen på sina tävlingsdräkter, i matchprogram, på hemsidor etc. - Genom att skriva under uppropet och använda symbolen utåt kan föreningen visa vad den står för, både utåt, gentemot föräldrar eller sponsorer, och inåt, gentemot sina egna medlemmar, säger Gunnar Larsson. Kampanjen har redan fått ett brett stöd. Samtliga specialförbund har, genom sina egna ordföranden, ställt sig bakom uppropet. Med bland uppropets undertecknare finns också kända idrottsprofiler, som Mikael Ljungberg och Malin Ewerlöf Krepp. Liksom Christian Olssons tränare Yannick Tregaro, som vill få till stånd en nolltolerans mot doping. - Jag är ganska säker på att man i länder med en annan syn på dopingen än vi är helt övertygad om att Christian är dopad, säger Tregaro. Det är den föreställningen vi måste kämpa emot. Både Christian och Jonathan Edwards visar att man kan bli oerhört bra utan doping. Även sponsorerna är en viktig målgrupp för kampanjen. Redan idag skriver många sponsorer in klausuler mot doping i sina kontrakt med elitidrottare. Det är något RF ser positivt på. - Sponsorer vill naturligtvis förknippas med en positiv och ren idrott, säger RF:s generalsekreterare Lennart Karlberg. Det är viktigt att företagen visar att etikfrågorna står högt på dagordningen, såväl inom företaget som i de idrottssamarbeten man ger sig in i, vare sig det handlar om enskilda idrottare eller lag. Men viktigast att nå är ändå idrottens alla egna barn och ungdomar. Varje ny generation måste vinnas för visionen om en ren idrott. - Uppfattningar om att "alla dopar sig" eller att "man måste dopa sig för att nå världseliten" är inte bara felaktiga i sak. De skickar också ut fel signaler, menar Gunnar Larsson. Vi vill genom kampanjen "Rena vinnare" visa alla som drömmer om att bli morgondagens stjärnor både att fuskarna är få och isolerade och att det går alldeles utmärkt att ta sig hela vägen till OS- eller VM-medaljerna utan att fuska. Även du kan skriva på uppropet på RF:s hemsida skriven av - Kristian Pälviä
Länk till annan webbplats.


Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2002-12-04

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se