Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Greklands softbollag formar sig

I Arizona, USA, samlas nu det grekiska softbollandslaget för första gången någonsin för gemensamma tryouts och träningsläger under ledning av förbundskaptenen Linda Wells.


Man har haft två tryouts, en i USA med amerikanska spelare med grekiskt påbrå (och framförallt pass) och en tryout i Grekland med inhemska spelare. Resultatet har blivit att en trupp på 19 spelare, bl.a. Stacey Farnworth-Katsikaris (bilden) har tagits ut till detta första Grekiska landslag. Majoriteten av spelarna i truppen kommer givetvis från den amerikanska collegeligan i softboll, totalt 12 amerikanska spelare med grekiskt pass och familj är uttagna till nittonmannatruppen. Dessa hade en tryout i USA i Augusti. Till dessa kommer fyra spelare som coach Linda Wells har bjudit in till en pre-tryout för att se om de kan ta plats i den grekiska truppen. Från den grekiska tryouten, som skedde i Aten 27-29/9 (bilden), har sju spelare tagits ut till tränings-lägret i Arizona. Då Grekland aldrig har haft softboll förut, har det internationella softboll-förbundet hjälpt till i uppstarten för att se till att Grekland får ett lag till OS2004 i Aten. I förberedelserna till OS2004 kommer man under 2003 att deltaga i U.S. Cup (Hawaii), EM i Italien, och Greek Cup i Aten. Truppen kommer att bantas ner till 17 spelare inför dessa turneringar. skriven av - Kristian Pälviä


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-01-02

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se