Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Internationella softbollturneringar 2003

I helgen, vid ESFs kongress, kommer gruppindelningarna i Softboll-EM att tillkännages, dessutom avgörs det var Europacuperna spelas.


Alby IF har tackat nej till spel i Europacupen B-pool och förhoppningsvis kommer Softbollutskottet att kunna nominera ett ersättningslag. Nälsta spelar Cupvinnarcupen i höst, som avgörs i spanska Valencia medan seniorlandslaget, med bl.a. Nina Sarajärvi (bilden) spelar EM i Italien - dit kanske Grekland får en friplats...! Bakgrunden till den något udda begäran från grekerna är att man inte hann formera ett tillräckligt starkt lag till B-EM 2001 där man kom på sista plats - Sverige vann ju B-EM det året. Nu anser man dock (med all rätt) att man har ett starkt lag som bör få chansen att mäta sig med det bästa europeiska motståndet vid Softboll-EM. Grekland är ju direktkvalificerade att delta i hemma-OS 2004 men frågan är vad övriga nationer tycker om att ett lag som kom sist vid förra B-EM skall få chansen att spela A-EM...? De nationer som i alla fall är klara för deltagande i Softboll-EM är Belgien, Tjeckien, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Italien, Holland, Ryssland och Sverige . Anledningen till att ens Grekland kommer med detta önskemål är att Danmark, som kom näst sist i EM2001, har dragit sig ur deltagande i EM. Man har från danskt håll sedan i somras bestämt att nivån på den danska damsoftbollen är så låg att man inte kommer att ställa upp i de europeiska turneringarna med damlandslaget. Hur det blir med det grekiska deltagandet, och hur gruppindelningen blir, bestäms vid ESF-kongressen i Krakow till helgen. Cupvinnarcupen Nälsta deltar som sagt var i Cupvinnarcupens A-pool som avgörs i Spanien med följande lag: Arrangörslaget Antorcha, Trnava Panthers (Slovakien), Moskvich (Ryssland), A4 Terrasvogels (Holland), Crocetta (Italien), Chemie Praha (Tjeckien) och Vienna Wanderers (Österrike). Europacupen B-pool Alby skulle ha deltagit här, men har dragit sig ur turneringen. De lag som är anmälda är Mask Pesinov (Slovakien), Iason Keratsiniou (Grekland), Raging Abbots Brauweiler (Tyskland), Heyford Diamonds (Storbritannien), Cavigal Nice (Frankrike), Arhus (Danmark), Medvednica (Kroatien), Devils (Bulgarien), och Royal Greys (Belgien). Spelplats bestäms vid helgens ESF-kongress i Krakow, Polen. skriven av - Kristian Pälviä


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-01-28

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se