Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Peter Schöön om EM-lottningen

Svårt, men inspirerande. Så beskriver Sveriges förbundskapten Peter Schöön den lottning av Baseboll-EM som gjordes i helgen. Sverige lottades ju in i samma grupp som Belgien, Frankrike, Holland, Kroatien och Tjeckien av vilka de fyra bästa går vidare till kvartsfinaler.


- Det blir svårt, men inspirerande, att möta Holland på deras hemmaplan inför stor publik. Holland har dominerat europeisk baseboll under lång tid och är en av förhandsfavoriterna till EM-guldet. Men efter dem är gruppen ganska öppen, även om det blir många tuffa matcher. Jag är glad att vi slipper Italien, Ryssland och i viss mån Tyskland i gruppspelet men personligen anser jag att spelordningen i gruppspelet blir mer utslagsgivande oavsett vår grupptillhörighet, säger Sveriges förbundskapten Peter Schöön. De fyra främsta lagen i varje grupp går vidare till kvartsfinalspel. Tillhör man de sex bästa lagen efter placeringsmatcherna väntar ett OS-kval, som även det avgörs i Holland veckan efter EM. Där ska det spelas om två platser till Aten 2004. Värdlandet Grekland är direktkvalificerat. De svenska chanserna är svårbedömda. Sverige var bofast i A-EM under hela 90-talet, och tog bl.a. EM-brons 1993, innan laget för två år sedan åkte ur A-gruppen. Via vinst i B-EM förra året på hemmaplan i Stockholm lyckades dock laget omgående ta sig tillbaka. - Degraderingen innebar att vi inte mötte lika kvalificerat motstånd under fjolåret och det blir först i samband med träningsmatcherna inför årets EM som vi får en fingervisning om var vi står. En grundläggande ambition är att vi gör en bra turnering, spelar bra och håller oss kvar i A-gruppen, men den exakta målsättningen kommer att bygga på de förväntningar spelarna själva känner kan infrias. Den diskussionen kommer ledningen att ta när säsongen kommit igång, menar Peter Schöön. skriven av - Johan Tisell  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-02-04

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se