Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbollserierna förnyas

Softbollens seriespel kommer till säsongen att förnyas, genom en uppdelning av samtliga seriespelande lag i två pooler,


 A1 och A2, som inom respektive pool spelar en vanlig serie, men kompletteras med ”korsvisa” möten mellan serierna. Samtliga lag kommer därmed att möta varandra under året. Detta meddelar Softbollutskottet, som även har lagt förslag om en ny regel för pitcherbegränsning i seriespelet. Efter att ha genomfört två seriekonferenser i softboll har Softbollutskottet beslutat om serieuppläggningen 2003. Seriespelet förnyas genom en uppdelning av samtliga lag i två pooler som inom respektive pool spelar en vanlig serie, men kompletteras med ”korsvisa” möten mellan serierna. På så sätt får samtliga seriespelande lag möta varandra, vilket vi hoppas ska ge utvecklingsmöjlighet såväl för de lag som är relativt nya och för yngre spelare genom den variation som motståndet bjuder på. Vi har i Softbollutskottet, i vår preliminära planering, tagit följande utgångspunkt för serieuppläggningen. Lagen möter varandra hemma och borta inom respektive pool, och lagen i A2 möter lagen i A1 i ett möte på hemmaplan. Samtliga matcher spelas i sju innings, doubleheaders. Poäng- och tidsgräns kommer att användas i A2, och i de mixade matcherna mellan A1 och A2. Grundspelet kommer således att omfatta fler matcher än tidigare, vilket varit ett önskemål. Efter avslutar seriespel påbörjas slutspelet där även de bästa klubbarna från A2 kommer att deltaga. Softbollutskottet kommer den närmaste tiden att kontakta klubbarna för att få svar på frågan vilka som avser delta under 2003. Efter dessa kontakter kommer serieuppläggningen att slutföras. Lewis Hamilton och Caroline Kjellgren (ev någon ytterligare) kommer att svara för kontakterna och så småningom serieuppläggningen. Pitcherbegränsningsregel 2003 Softbollutskottet har behandlat ett förslag från Nälsta angående en ny pitcherbegränsningsregel när det gäller utländska pitchers. Förslaget som ska godkännas av Tekniska Utskottet innebär att - utländsk pitcher får pitcha match 1 av 2-3 möten respektive match 1 och 4 av 5 möten skriven av - Softbollutskottet
  A1
 
 Alby
 
 Nälsta
 
 Leksand
 
 Sundsvall
  A2
 Karlslund
 Tranås
 Skövde
 Norrköping
 
 Växjö
 
 Skellefteå
 
 Sölvesborg
 
 Oskarshamn

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-02-10

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se