Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SIM2003: Nälsta vinnare

Nälsta tog hem segern när SIM, Inomhusmästerskapen i softboll, avgjordes i Enköping 7-9 mars


. Det blev klara segrar i samtliga matcher och Nälsta släppte bara in en poäng i hela turneringen. Bilden: Nina Sarajärvi var turneringens gigant - blev utsedd till bäste slagman, bäste pitcher och MVP! Nälsta var det starkaste laget genom hela turneringen. Med flera förstärkningar var man favoriter till att vinna SIM och man infriade de förväntningarna. Fortfarande vilar nästan allt pitcheransvar på Nina Sarajärvi som gjorde en mycket stark turnering i SIM. Nina blev utsedd till bäste slagman, bäste pitcher, samt MVP i turneringen...!!! Skövde har samlat ihop sitt lag igen efter ett års uppehåll, och i SIM gjorde man en bra turnering. Man var för svaga för att kunna hota Nälsta, men i gengäld bättre än de övriga lagen - andraplatsen var lika rättvis som odiskutabel. Albys viktigaste spelare är naturligtvis pitcher-ässet Paulina Landin som betyder mycket för laget. Man har tappat en del spelare till Nälsta och Skövde men visade i Enköping att man har återväxt då en hel del juniorer kom till spel. Sundsvall kännetecknades också de av ett lag som i mångt och mycket var ungt. Blandat med duktiga och rutinerade spelare kommer säkert de yngre att lära sig softboll på ett bra sätt och trygga fortsättningen för softbollen i Sundsvall. I turneringen kom man på fjärde plats, vilket bör vara målet även utomhus när seriespelet går igång. Karlslund befinner sig i ett "ingenmansland", där man har svårt att hålla jämna steg med de bättre lagen men samtidigt har man lärt sig mycket av sin första säsong i den högsta serien och man visade sin klass i matcherna mot Norrköping och Skellefteå. Skellefteå var en riktigt pigg överraskning i SIM. KUL att "Norrlandsfönstret" är öppet igen. De unga tjejerna i Skellefteå visade prov på mycket bra talang och härlig attityd till sitt spelande. Med den glädjen kommer man långt, och vi som såg de spela i SIM hoppas få återse dem i sommar igen. Norrköping förlorade två knappa matcher under söndagen och blev därmed utan vinst i helgens SIM. Men man visade trots det goda kvaliteter och det bevisades med eftertryck att softboll i Östergötland definitivt är på gång. En bred trupp visade man också upp under helgens spel - inte minst viktigt...! Med denna summering lag för lag är det dags att sätta punkt för årets SIM-turnering. Ett stort tack givetvis till Enköpings BSK för ett bra arrangemang, och de domare som dömde under helgen skall ha en eloge för en jämn och hög kvalitet i sitt dömande. På återseende under säsongen! SIM 2003, Gruppindelning: Resultat: skriven av - Kristian Pälviä kontaktperson - Ingrid Törnberg
  Grupp A 
  Grupp B  
  Alby
  Nälsta
  Karlslund
  Skövde
  Skellefteå  
  Norrköping
  Sundsvall  
 
Fredag
 
Hemma
Borta 
Res.  
 20:30
M1 
Nälsta 
- Norrköping 
10-2
Lördag
 
 
 
 
 09:00
M2 
Alby 
- Karlslund 
11-2
 10:00
M3
Norrköping 
- Skövde 
  1-12
 11:00
M4
Skellefteå 
- Karlslund 
  5-12
 12:00
M5
Sundsvall 
- Alby 
  0-2
 13:00
M6
Skövde 
- Nälsta 
  0-5
 14:00
M7
Alby 
- Skellefteå 
  9-1
 15:00
M8
Karlslund 
- Sundsvall 
  2-5
 16:00
M9
Sundsvall
- Skellefteå 
  5-3
 17:00
M10
B1/Nälsta 
- A4/Skellefteå
  9-0
 18:00
M11
B2/Skövde
- A3/Karlslund
  8-0
 19:00
M12 
B3/Norrköping
- A2/Sundsvall 
  2-9
Söndag  
 
 
 
 
 09:00
M13
Skellefteå
- Karlslund
  4-17
 10:00
Semi
Alby
- Skövde
  2-7
 11:00
M15
Karlslund
- Norrköping
  7-6
 12:00
Semi
Nälsta
- Sundsvall 
 14-0
 13:00
M17
Norrköping
- Skellefteå
 10-12
 14:00
Brons
Sundsvall
- Alby
   0-9
 15:30
Final
Nälsta
- Skövde 
 11-0


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-03-07

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se