Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför Elitserien baseboll

Elitserien i baseboll drar igång inom kort. Vi har tagit oss en titt på de deltagande lagen och hur det ser ut inför säsongen.


Bland annat kan vi konstatera att Leksand värvat friskt, Oskarshamn har tre utlänningar i truppen, och även Sundbyberg har spetsat till truppen med bl.a. Magnus Pilegård och Tomas Eriksson. Frågan är om det räcker mot Rättvik (med fjolårets MVP Mattias Stenis på bilden) som ju vunnit SM-guld de två senaste åren. Tyvärr är det några föreningar som inte lämnat uppgifter till enkäten - vi hoppas kunna uppdatera med dessa när uppgifterna kommer in. Alby IF Baseboll (har inte lämnat några uppgifter) Karlskoga Bats Baseball (Elias Sölveling) Tränare: Vester Wilson (spelande tränare) Nyförvärv: Marcus Jacobsson (comeback), Vester Wilson, Brandon Rogers (nya från USA), samt några egna juniorspelare som går in i truppen Spelarförluster: Erik Öijen (slutar), Jason Glosser och Brad Hall (bägge skrev i sista stund på för proffsliga i USA) Lagets styrkor: Slagning o rutin Lagets svagheter: Tunn trupp, känsliga för skador Placering i fjol: Fyra i serien, utlslagna i semi Förväntningar på säsongen: Spela bättre och vinna fler matcher Vilka vinner SM2003: Karlskoga Leksand Lumberjacks (Magnus Jönsson) Tränare: Andy Campanella Nyförvärv: Petter Vesterlund (Skellefteå), Björn Johannesson, Johan Tissel, Peter Johannesson (samtliga Alby), Andy Campanella. Förluster: Donovan Warrecker, R.J Smith Lagets styrkor: Bredare trupp framför allt på pitching sidan jämfört med i fjol. Lagets svagheter: ---- Placering i fjol: semifinal. Förväntningar på säsongen: Att vi skall göra en bra säsong i elitserien, samt ett bra resultat i cupen i Kroatien Vilka vinner SM guld: Leksand Oskarshamns BSK (Karl Knutsson) Tränare: Josh Chetwynd & Petter Diurlin (spelande tränare) Coach: Karl Knutsson Nyförvärv: Josh Chetwynd (England), Nate Draper (Canada), Alex Smith (USA) Spelarförluster: Eddie Aucoin Lagets styrkor: Slagning & Outfield/Catching Lagets svagheter: Rutin/Infield Placering i fjol: Femma i serien Förväntningar på säsongen: Spela oss till en semifinal plats Vilka vinner SM2003: Leksand eller Oskarshamn Rättvik Butchers (Magnus Höglund) Tränare: Doug Skiles/Magnus Höglund Nyförvärv: Tomas Jansson (Gävle), Alexander Jacobsson (Skellefteå), Andrew McCreery, Leon Shade Spelarförluster: Matt Waldman, Blair Havens Lagets styrkor: Pitching, defens, rutin och kunnande Lagets svagheter: Snabbhet Placering i fjol: SM Guld Förväntningar på säsongen: Först försöka vinna cupen på hemmaplan, sen att ta oss till slutspel Vilka vinner SM2003: Vi ska spela om det, men på papperet är det många lag som har bra chanser. Störst chans tror jag Sundbyberg, Leksand, och Oskarshamn har. Skövde Saints (Owe Johansson) Tränare:  Owe Johansson, Ass.tränare: Anders Aronsson Nyförvärv:  Rikard Göransson (Jönköping) Spelarförluster:  Inga Lagets styrkor:  Unga lovande killar, Mycket bra träningsförutsättningar Lagets svagheter:  CS Placering i fjol:  Andraplats i Division 1 Södra Förväntningar på säsongen:  Undvika de två sista platserna i serien Vilka vinner SM2003:  Sundbyberg Sundbyberg Heat (Rickard Reimer) Tränare: Rickard Reimer (head coach), Jonas Lindholm, Lars Jellnor (ass.), Tommy Ekelund (lagledare) Nyförvärv: Tomas Eriksson (Skellefteå), Henrik Rundgren (Eskilstuna), Magnus Pilegård (Stockholm), ev. någon import. Spelarförluster: Tomas "Tjolle" Eriksson, Lars Jellnor, Ryan Lewis (USA), Johnny Yousef, Kristoffer Ålander (Uppsala), C-G Ålander (Uppsala), Per-Erik Källström. Lagets styrkor: Är alla hela kan vi ställa nio landslagsaktuella på planen. Bra mix mellan yngre och äldre, mycket rutin och en bred trupp. Lagets svagheter: Vi måste bli bättre när det gäller. Placering i fjol: Tvåa i SM-finalerna, seriesegrare Förväntningar på säsongen: Tror på en jämn serie, blir tufft att ta sig till slutspel. Vilka vinner SM2003: Någon av Rättvik (har Mattias Stenis), Oskarshamn (fyra icke-svenskar i laget), Leksand (många bra nyförvärv), eller Sundbyberg. Tranås Baseboll (Peter Afzelius) Tränare: Daniel Husband Nyförvärv: Wade Baker, Chad Underwood samt egna juniorer Spelarförluster: Andreas Wallin, Robert Granfeldt Lagets styrkor: Några tunga bats, Skaplig pitching och Sammanhållningen Lagets svagheter: Vin, kvinnor och sång... Placering i fjol: Kvalspel Förväntningar på säsongen: Slutspel Vilka vinner SM2003: Leksand Hemsida: --- skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-04-26

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se