Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför softbollsäsongen

Inför softbollens seriepremiär tar vi en titt på de deltagande lagen i den "nya" softbollserien. Serien spelas ju som A1 och A2, där alla lag möter alla.


Fyra av fem lag i A1 går till slutspel, två av lagen i A2 går till semifinalkval. Serieupplägget gör att samtliga lag spelar många matcher, och förhoppningen är att främst de mindre rutinerade lagen med detta upplägg får nödvändig rutin.  Bilden: Priya Mohlén pitchar för Skövde i en träningsmatch mot Norrköping Vad gäller tipsen inför säsongen så tippar de flesta att Nälsta tar sitt andra SM-guld (det första knep man 1999). Nälsta har fått tillskott i form av Helena Poddamy och Lina Engberg från Alby. SM-segrarna de senaste åren, Alby IF, har tappat en hel del spelare men i gengäld fått många spelare från Enköping, som inte finns med under denna säsong. En dark horse är Skövde som fått tillbaka stommen i sitt lag efter fjolåret då man inte hade något lag i serieverksamhet. Tyvärr saknas uppgifter från några lag, vi hoppas kunna uppdatera med dessa så snart som möjligt. Alby IF Softboll Tränare: Tapio Åkerlund Nyförvärv: Linda Johansson, Victoria Regefelt, Malin Jansson, Linda Elovsson, Ingrid Törnberg, Maria Axelsson Spelarförluster: Amanda Smith, Dara DeVencienzo, Ann-Sofie Rickardson, Priya Mohlén, Anna Lindén, Lina Engberg, Helena Poddaný, Lisa Carlsson, Lisa Karlsson, Lina Mattsson Lagets styrkor: Mångfald, återväxt, anpassningsbara Lagets svagheter: Många nya i laget Placering i fjol: Guld Förväntningar på säsongen: Spela bra grundspel och ta oss till final Vilka vinner SM 2003: Alby IF Softboll KIF Eagles Baseboll & Softboll Örebro (Jenny Pettersson) Tränare: Marcus Jacobsson & Jenny Pettersson Nyförvärv: Josefine Nyberg, Jenny Sjödin Spelarförluster: Sabina Samuelsson, Frida Danielsson och Linda Johansson Lagets styrkor: Sammanhållning, har väldigt roligt ihop Lagets svagheter: Koncentration genom hela matcher. Ligger spelmässig efter de flesta division 1 lag. Placering i fjol: Sist div 1 Förväntningar på säsongen: Ha roligt, utvecklas spelmässigt samt vinna några matcher Vilka vinner SM2003: Nälsta Leksands BSK (Anna-Karin Solén) Tränare: Ej klart Nyförvärv: Egna produkter Spelarförluster: Amanda Karlsson (Skövde), Sandra Axelsson (slutar) Lagets styrkor: Sammanhållningen Lagets svagheter: Pitching, ingen tränare Placering i fjol: Trea Förväntningar på säsongen: Gå till SM-final Vilka vinner SM2003: Leksand eller Nälsta KFUM Norrköping (Caroline Kjellgren) Tränare: Caroline Kjellgren Nyförvärv: Liv Bengtsson (tillbaka från mammaledighet), Helena Rosenkvist (tillbaka efter uppehåll), Theresia Österlund (tillbaka efter uppehåll), Therese Fredriksson, Madeleine Parviainen, Jenny Save Spelarförluster: Sofia Lindberg Lagets styrkor: Stor trupp, spelglädjen Lagets svagheter: Orutin Placering i fjol: Tvåa divison 2 Förväntningar på säsongen: Utvecklas som lag och ta oss till semifinalskval Vilka vinner SM 2003: Nälsta Nälsta (Sofia Svensson) Tränare: Ron Gaines och Tommy "Ekan" Ekelund (assisterande) Nyförvärv: Lisa Wendin (Söder), Sofia Franzén, Renee Hietbrink (USA, Mesa State), Becky Manson (USA, Central Michigan University), Lina Engberg (Alby) och Helena Poddany (Alby) Spelarförluster: Thérèse Bergquist, Bianca Moses (tillbaka till Australien), Jenny Fjellström, Anna Konradsson, Jeanette Bjerkestam och Lisa Hammar Lagets styrkor: Bred trupp med mycket erfarenhet Lagets svagheter: Pitching Placering i fjol: 2:a Förväntningar på säsongen: Vinna SM och knipa en medalj på Cup vinnar cupen. Vilka vinner SM2003: Vi Skellefteå Softboll (Clara Andersson) Tränare: Camilla Sundkvist Nyförvärv: Samantha Mayo Spelarförluster: Jenny Segerstedt Lagets styrkor: Spelar glädje Lagets svagheter: Lite erfarenhet Placering i fjol: 3:a i division 2 Förväntningar på säsongen: Skaffa mer erfarenhet Vilka vinner SM2003: Nälsta Skövde Saints (Mattias Grimstoft) Tränare: Kevin Vrabel och Mattias Grimstoft Nyförvärv: Amanda Karlsson (Leksand), Priya Mohlén, Anna Lindén och Ann-Sofie Rickardson (Alby). Fler på gång... Förluster: Inga Lagets styrkor: Defensiva spelet, den fysiska styrkan, konditionen, och att vi har roligt tillsammans! Svagheter: Inga Placering i fjol: Nykomling, deltog inte 2002 Förväntningar på säsongen: SM-final Vilka vinner SM 2003: Skövde Saints Sundsvall Mosquitoes (Cecilia Jönsson) Tränare: inte klart Nyförvärv: egna juniorer Spelarförluster: Åsa & Gittan Karlsson, Malin Jonsson, Emma Pettersson, Eva Gretzel, Lena Lindberg, Maria Bodingh Lagets styrkor: kombinationen rutinerade spelare och duktiga juniorer Lagets svagheter: ingen tränare (ännu) Placering i fjol: 4:a Förväntningar på säsongen: slutspel och att våra juniorer får utvecklas Vilka vinner SM2003: Nälsta Tranås (Lotta Svensson) Tränare: Mikael Andersson och David Wennerlund Nyförvärv: - Spelarförluster: -  Lagets styrkor: Vi är samspelta, och börjar få en känsla för spelet. Lagets svagheter: Jobbar vi på att förbättra... Placering i fjol: Seriesegrare i division 2 Förväntningar på säsongen: Vi hoppas att få spela många roliga matcher, och på så sätt utvecklas till ett bättre lag. Vilka vinner SM2003: Alby är nog favoriter för oss alla, men det skulle även vara kul om Skövde kunde ta en bra plats nu när de kommit tillbaka. skriven av - Kristian Pälviä


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-04-26

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se