Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Info från SBSF-styrelsen

Styrelsen för Svenska Baseboll och Softboll Förbundet hade möte i Stockholm 26-27 juni. På agendan fanns bl.a. en gåva från RF omfattande 250 000 kronor, eventuellt OS-kval för basebollandslaget, ungdoms- och utvecklingsfrågor, samt kansliflytt.


Nedan följer i korthet information om de beslut som togs under helgen: Present från RF på 100-årsdagen Riksidrottsförbundet, RF, fyller under året 100 år. Något som man bl.a. firade genom att dela ut 250 000 kronor till samtliga specialidrottsförbund, däribland SBSF. Detta besked fick SBSF:s ordförande Mats Fransson, som representerade förbundet vid RF-stämman i Stockholm den 30 maj. Ett glädjande besked för ett förbund i en besvärlig ekonomisk situation. Mats Fransson själv kommenterade beskedet: - Självklart är det väldigt glädjande att RF delar ut 250 000 kronor till samtliga förbund, oavsett storlek, men det känns samtidigt väldigt olyckligt att vi inte fick reda på detta innan vi var tvungna att dra oss ur Junior-EM . Om vi hade fått reda på att dessa pengar var i antågande hade vi aldrig tackat nej till J-EM, men nu är vi tvungna att göra det bästa av situationen, säger Mats Fransson. Pengarna kommer säkert väl till pass. Vid styrelsemötet beslutade styrelsen att budgetmässigt fördela ut pengarna på tre år, 2004-2006, med 100 000 kr per år 2004 och 2005, samt 50 000 kr under år 2006. Vad pengarna skall användas till är i dagsläget inte exakt klart. - Vi vill inte förhasta oss genom att öronmärka pengarna till det ena eller andra ändamålet, anser Mats Fransson. Istället har förbundsstyrelsen slagit fast att summan skall användas på ett vettigt sätt till projekt inom förbundet som kännetecknas av långsiktighet, utveckling och tillväxt. - Att ungdomssidan inom softboll och baseboll kommer att vara ett prioriterat område är säkert ingen överraskning, konstaterar Mats Fransson. Eventuellt OS-kval baseboll Kvalet till OS i Aten 2004 sker på olika sätt i baseboll och softboll. I softbollen genomförs just nu en kvalturnering där lag från hela Europa och Afrika spelar om en plats i Aten-OS. I baseboll sker kvalet direkt efter Baseboll-EM i Holland, som är en slags förkvalsturnering till OS-kvalet. De sex bästa lagen i Baseboll-EM:s slutställning (exklusive Grekland, som ju är kvalificerad till OS som arrangör) kvalar därför i en rak serie, tre dagar efter avslutat EM i Holland. Sverige, som deltar i EM, har inte planerat för något OS-kval inför säsongen - men om laget kvalificerar sig till OS-kvalet kommer SBSF att skjuta till ytterligare 150 000 kronor för deltagande i OS-kvalet. Detta motsvarar merkostnaderna för logi, kost och för att få transport hem efter OS-kvalet. SOK, som ju finansierade deltagandet i Flanders International Baseball Tournament, har ju uttryckt att om landslaget gör ett bra resultat i EM - även utan att kvalificera sig till OS - så kommer det vara aktuellt med ett ekonomiskt stöd från SOK, inför OS2008 i Peking, omfattande flera hundratusen kronor per år. Således är den kostnad som kan uppstå - om basebollandslaget kvalificerar sig till OS-kvalet - en ren investering inför framtiden. Inga deltagaravgifter för softbollandslaget Under mötet framdagades det att deltagarna i softbollandslaget fått besked om att man skall betala en deltagaravgift för sin medverkan i Softboll-EM i Italien. Detta motsatte sig styrelsen, som ansåg att såväl softboll- som basebollandslagsspelarna skall behandlas lika. Därför beslutades det att de spelare i softbollandslaget som betalat in sin deltagaravgift för Softboll-EM i Italien skall återfå sina pengar. Styrelsen skjuter därför till 9,4 tkr till Softbollutskottet för att täcka detta intäktsbortfall. Kansliflytt vid årsskiftet Vid årsskiftet går Riksidrottens kontrakt med Idrottens Hus ut i Farsta. Flera idrottsförbund har redan flyttat därifrån, och för de övriga har arbetet de senaste månaderna varit intensivt för att hitta en ny hemvist för sina lokaler. Flera idrottsförbund, däribland SBSF, och Pool2Tusen har valt Morganahuset i Farsta som framtida lokalisering. Innan årsskiftet kommer därför förbundskansliet att flytta från Idrottens Hus till Morganahuset i Farsta. Mer detaljer om flytten kommer senare under året. Antidopingprogram TU har lagt fram ett Antidopingprogram som behandlar hur vi inom svensk baseboll och softboll arbetar för att vi skall ha en dopingfri verksamhet. En projektgrupp är tillsatt för att få fram en handlingsplan för hur vi konkret förankrar detta program i vår verksamhet och informerar våra medlemmar om hur vi aktivt skall arbeta mog doping i alla dess former. Mer om vad som beslutades på styrelsemötet, och de tidigare styrelsemötena, kan ni se under Förbundsinfo / Förbundsstyrelsen / Styrelseprotokoll. skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-07-01

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se