Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Nälsta mästare!

Det blev som väntat Nälsta Bulldogs som knep SM-guldet i softbollen i år. I finalserien mot Alby Stars blev det 3-0 i matcher efter 13-0, 14-1, och 4-1. Därmed tog nälsta sitt andra SM-guld genom tiderna - fullt välförtjänt för laget som endast har förlorat mot ett enda lag under hela säsongen som även gav en andraplats i Cupvinnarcupen


. Foto: Hans Rydberg Den tredje matchen spelades på Nälstas hemmaplan Banvallen och det blev en jämnare match än de första matcherna i finalserien - mycket beroende på att Nälstas dominerade pitcher Renée Hietbrink inte fick pitcha den tredje finalmatchen. Istället pitchade Nina Sarajärvi bra för Nälsta, släppte endast tre hits på matchen. Nälsta tog ledningen i den tredje inningen och tittade sedan aldrig bakåt. Deras främste slagman, Becky Manson, fick aldrig chans att slå (fyra walks i matchen) utan offensivt var det Lina Engberg som tog tillvara chanserna med Becky på bas, det blev två rbi's för Lina. Matchen slutade 4-1 och Nälsta kunde därmed fira sitt första SM-guld sedan 1999. Becky Manson (bilden till höger) valdes till MVP i finalserien. Nälsta kopplade grepp redan första finalhelgen Anförda av importerna Reneé Hietbrink och Becky Manson gav man inte Alby en chans i den första SM-finalen. Becky Manson anförde offensiven direkt med en dubbel, och Hietbrink pitchade lika stabilt som tidigare under säsongen framför ett stabilt Nälstaförsvar. Man slog 11 hits på Margareta Ödman och matchen fick brytas då Nälsta ledde med 13-0. Den andra matchen inleddes likadant, Becky Manson slog en leadoff homerun och därefter blev det  bara intentional walks för Manson. Paulina Landin pitchade för Alby, men fick se sig besegrad av ett starkt slående Nälsta var ruskigt effektiva framåt. För Nälsta pitchade Sara Svensson mycket bra, och ledde sitt lag till en 14-1 seger i den andra finalmatchen. Cupvinnarcupens MVP Becky Manson inledde den första matchen med en dubbel, efter den följande trippeln blev det bara intentional walks i den första matchen. Efter att ha slagit en leadoff homerun i match 2 blev det sedan ytterligare ett antal intentional walks för Becky... imponerande! skriven av - Kristian Pälviä


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-09-22

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se