Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inga proffs i OS - men i World Cup 2005?

Från Major League rapporteras det om att man planerar att starta en World Cup i mars 2005 där proffsen kan delta. Från MLB har man alltid rapporterat att man inte kan stoppa säsongen för att tillåta proffsdeltagande i VM och OS - vilket bland annat medförde att USA missade OS-kvalet till Aten, istället avancerade Kuba och Kanada till OS.


- Vi är optimistiska att vi kan åstadkomma detta, och starta en World Cup under våren 2005, sade Bob DuPuy, verkställande direktör i MLB under måndagen, och fortsatte: - Det är vårt nuvarande mål att klara ut detaljerna inom de två närmaste månaderna. Enligt DuPuy och spelarfackets Donald Fehr planeras det för en turnering med åtta till sexton lag, som skall spelas i fyra till åtta arenor i USA. Att det redan finns ett VM är inget som man noterar i USA - eftersom MLB-proffsen inte är med där. Frågan är hur informationskanalerna mellan IBAF - som arrangerar VM och är ansvariga för OS-kvalen - och MLB fungerar egentligen. En World Cup 2005 i USA med alla proffs och de åtta till sexton bästa nationerna i världen, inbjudna av MLB, skulle sannolikt medföra att all legitimitet för de ordinarie VM-turneringarna försvinner. Holland står ju som värd för VM (som ju heter World Cup internationellt) sommaren 2005. Just den sommaren planerar för övrigt MLB att ha seriematcher i Europa, troligtvis i Rom, Italien. En bättre lösning torde vara att man schemalägger VM att ligga innan eller efter MLB-säsongen så att fler proffs skulle kunna vara med. Att låta turneringar slåss om äran, TV-rättigheter, och pengar låter som en oroande tanke... skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-11-11

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se