Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Säsongen 2003: En tillbakablick

Sundbyberg Heat vann Svenska Cupen och Baseboll-SM. Nälsta vann Softboll-SM och kom tvåa i Cupvinnarcupen. So far so good. Men visst hände det mer under årets säsong - vi har gjort en liten tillbakablick i de lägre serierna...


Danskt i topp i södertvåan I Division 2-basebollen fick lagen i syd möta en dansk motståndare, då Copenhagen Fighters ställde upp till spel i division 2 södra. Det blev en trevlig säsong för danskarna som gick igenom serien obesegrade och avancerade till division 1. Det var för övrigt en serie med kontraster, som brukligt är i basebollen. Köpenhamns hemmamatch mot Malmö slutade 5-1, ett respektabelt resultat i division 2. Bortamatchen vann danskarna med 35-8... poängrekord för årets basebollserier. Oskarsström, Öresund, Sölvesborg, Malmö och Växjö hamnade i den ordningen på resterande platser i serien. Det skilde för övrigt två poäng mellan vart och ett av de övriga lagen... Skellefteå på väg tillbaka till toppen? Norrtvåan fick en tät kamp i toppen. Skellefteå, som drog sig ur Elitserien sent, kämpade länge med Enskede om seriesegern. Dessa två lag var helt överlägsna de övriga lagen i serien, och Skellefteå säkrade seriesegern i princip när man slog Enskede i lagens sista två matcher sinsemellan 9 augusti. Skellefteå vann med 13-3 och 12-9. De återstående matcherna för de båda lagen var formsaker - inget lag var närmare Skellefteå och Enskede än 10 poäng under augusti. Snacka om att båda lagen hör hemma i en högre division. Två U/B-lag fanns i serien, Mälarens U-lag samt Uppsala/Björklinges B-lag. Norrköping kom på femte plats i den norra division 2-serien. Göteborg outstanding i ettan Västkustens bidrag till basebollsverige (ursäkta Oskarström) hade ett tag en svit på 26 matcher utan förlust. Till slut blev det en förlust i serien i årets division 1 södra - men det blev å andra sidan den enda. Förhoppningsvis tar Göteborg sats mot att nå Elitserien det kommande spelåret. Lokalkonkurrenten Kungsbacka, som Göteborg delar plan med, ramlade ur division 1. Bakom Göteborg var det jämnare, Mälaren och Vidingsjö slutade båda på 13 vinster på andra och tredje plats, Jönköping och Lund avrundade den serien. City och Gefle kämpade i norrettan I den norra division 1-serien var det City och Gefle som kämpade om seriesegern. City säkrade seriesegern näst sista spelhelgen genom att besegra Gefle i två raka matcher - man hade sedan råd att förlora serieepilogen mot Sundsvall med 3-15. Uppsala/Björklinge drog sig ur spel i division 1 under säsongen tyvärr, vilket gjorde att serien slutfördes med fem lag. Stockholm knep tredjeplatsen framför Sundsvall. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2003-11-20

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se