Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

För-OS: Sverige inviger OS-arenan

Sverige har anlänt till Aten och under tisdagen tränade laget för första gången på OS-arenan Helleniko Olympic Complex. På onsdag startar för-OS med matchen Tjeckien-Sverige, den första tävlingsmatchen på arenan. Närvarar vid invigningen gör Internationella Basebollförbundets ordförande Aldo Notari från Italien. Förutom Sverige och Tjeckien deltar Ryssland och värdlandet Grekland i turneringen.


  Den svenska truppen i för-OS i Aten. Grekerna sparar inte på krutet under för-OS. När Sverige landade på flygplatsen på måndagseftermiddagen väntade en buss eskorterad av två polisbilar som tog truppen till det hotell där alla fyra landslagen bor. Hela arrangemanget är planerat in i minsta detalj och ett oräkneligt antal funktionärer jobbar med arenan och turneringen. - Grekerna har visat en stor gästfrihet och en väl fungerande organisation. OS-arenan överträffade allas förväntningar, dessutom fungerar allt runt omkring till hundra procent, säger landslagets överledare Ulf Steinvall. Helleniko Olympic Complex är utan tvekan en imponerande basebollstadion med plats för över 8.000 åskådare och med faciliteter som långt utöver vad våra spelare är vana vid. Tisdagens roligaste händelse var Rickard Reimers homerun under slagträningen. Det var den första homerun som någonsin slagits på Helleniko Olympic Complex och Reimer fick äran att signera bollen. Förbundskaptenerna Peter Schöön och Jim Sasko har tagit ut en 20-mannatrupp som inte helt oväntat domineras av spelare från svenska mästarna Sundbyberg. Truppen innehåller tre A-landslagsdebutanter; Tony Dermendziev, Eric Mercado och Vincent Persson. Schöön ser fram emot att se sina "nyförvärv" i aktion: - Eric är den största talangen Sverige fått fram på många år. Tony har bevisat att han håller hög svensk klass, nu hoppas jag han visar att han håller hög internationell klass. Vincent har spelat i Nicaragua i vinter och har enligt egen utsago utvecklats mycket. Helleniko Olympic Complex är en mäktig skapelse med plats för över 8000 åskådare.   Magnus Höglund i bullpen. Vilken utsikt! Catcher är Magnus Pilegård. Landslagstruppen skriven av - Magnus Hedström
 Rickard Reimer
 Sundbyberg
 Magnus Pilegård
 Sundbyberg
 Per Lindgren
 Sundbyberg
 Rickard Ljung
 Sundbyberg
 Eric Mercado
 Sundbyberg
 Vincent Persson
 Sundbyberg
 Peter Elfwing
 Sundbyberg
 Håkan Börjes
 Rättvik
 Petter Diurlin
 Rättvik
 Ronny Frid
 Rättvik
 Magnus Höglund
 Rättvik
 Kalle Knutsson
 Sölvesborg
 Tony Dermendziev
 Oskarshamn
 Kent Sterner
 Leksand
 Magnus Jönsson
 Leksand
 Mats Jones
 Leksand
 Johan Tisell
 Leksand
 Olle Öijen
 Karlskoga
 Elias Sölveling
 Karlskoga
 David Leander
 Tranås
 Peter Schöön
 Förbundskapten
 Jim Sasko
 Ass. Förbundskapten
 Doug Skiles
 Coach
 Tony Klarberg
 Coach
 Torbjörn H. Kroon
 Massör
 Ulf Steinvall
 Överledare
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-03-25

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se