Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

NM: Finland segrare - juniorerna tvåa

Finland tog hem Nordiska Mästerskapet efter tre segrar på fyra matcher, och det svenska juniorlandslaget knep silverpengen efter en dramatisk seger mot Norge i den avslutande matchen.


Mer bilder från NM Baseboll hittar du här ! Finland, som senare kommer att spela B-EM i Tyskland imponerade med tung slagning och fullt rättvist vann man turneringen. Dessutom tog man hem storslam i de individuella kategorierna, Juho Blumme blev utsedd till bäste pitcher och Mikko Korhonen tog hem pris för bästa slagman, mest homeruns och MVP. Norge fick problem med skador tidigt och det blev avgörande för resultatet i NM. Inte heller pitchingen kom upp i nivå för norrmännen som annars förlitade sig på ett starkt kollektiv där man spelade för varandra i laget. Man kommer säkert igen till kommande NM. Det svenska juniorlandslaget kämpade väl men var lite för tunna mot det tyngre och äldre motståndet. Man kan heller inte vara nöjda med slagningen, där det var alldeles för tungt för att hävda sig på denna nivån. Men huvudsyftet för juniorerna var inte att vinna, utan att få värdefull speltid inför sommarens Junior-EM i Belgien. Resultat, boxscores och statistik från NM finns nedan. Individuella priser: Outstanding batter: Mikko Korhonen (.583, 7 BI, 7 H, 4BB, O K) Outstanding pitcher: Juho Blumme, Finland (2-0, 2.00 ERA, 9 IP, 15 K) Most homeruns: Mikko Korhonen, Finland (1) Best defensive player: Tobias Bornström, Sweden Most Valuable Player: Mikko Horhonen, Finland (1-0, 2.25 ERA, 8 IP, 14 K. Off: .583 BA) Statistikfiler: Slagning - Pitching Nordic Championships 2004 Resultat: kontaktperson - Magnus Hedström
Fre 28.5
 
 
 
17:00 
Finland - Sverige J
18-2 (7)
Boxscore
Lör 29.5
 
 
 
10:00
Norge - Finland
 16-7
Boxscore
13:30
Sverige J - Norge
 8-7
Boxscore
17:00 
Sverige J - Finland
 6-7 (8)
Boxscore
Sön 30.5  
 
 
 
09:00 
Finland - Norge
14-8
Boxscore
12:00 
Norge - Sverige J
  8-9
Boxscore

Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-05-30

Senast uppdaterad: 2008-11-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se