Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Svenska resultat i Europacuperna

Tre lag representerade Sverige i de europeiska klubblagsturneringarna som avgjordes under veckan. Sundbyberg spelade Europacupen, Tranås spelade CEB-cupen, och Oskarshamn representerade de blågula färgerna vid Cupvinnarcupen. Vi har alla resultat från Europacuperna.

EUROPACUPEN B-pool Sundbyberg trea - Sverige kvar i B-poolen Sundbyberg förlorade lite överraskande semifinalen mot det litauiska laget Kaunas. Som plåster på såren vann man bronsmatchen mot Dornbirn Indians från Österrike. Arrangörsklubben Rouen vann finalen och därmed får Frankrike en plats i Europacupens A-pool 2005. Slutställning: 1) Rouen (FRA) 2) Lithuanica Kaunas (LTU) 3) Sundbyberg Resultat: 16.06 Sundbyberg-Dornbirn Indians (AUT) 4-3 17.06 Edinburgh (GBR)-Sundbyberg 8-11 19.06 Semifinal: Sundbyberg-Lithuanica Kaunas (LTU) 6-16 20.06 Bronsmatch: Dornbirn Indians (AUT)-Sundbyberg 7-8          Final: Rouen-Lithuanica Kaunas 11-1 Länkar: Arrangörernas hemsida - CEBs turneringssida . CUPVINNARCUPEN B-pool Oskarshamn fyra - Brasschaat överlägset Sverige spelar i Cupvinnarcupens B-pool även nästa sommar. Arrangörsföreningen Brasschaat var klassen bättre än övriga lag och vann finalen över Zagreb med 9-4. Oskarshamn vann två matcher, förlorade tre och slutade fyra. Slutställning: 1) Brasschaat (BEL) 2) Zagreb (KRO) 3) Vikings (LTU) 4) Oskarshamn Resultat: 15.06 Oskarshamn-Sola Challengers (NOR) 15-5 (8) Tvåpoängshomeruns av Nate Draper och Robert Wasmund. Winning pitcher David Donaldson. Brasschaat - Zagreb 18-1 Minsk - Vikings 3-10 16.06 Brasschaat Braves (BEL)-Oskarshamn 12-0 Den vänsterhänte belgiska landslagsstartern Roger De Saedeleer pitchade en no-hitter för Brasschaat. Minsk - Sola Challengers 23-7 Vikings - Zagreb 5-11 17.06 Oskarshamn - Zagreb BC (KRO) 7-10 Oskarshamn hade två brända och ledning 7-6 när Zagreb tar fyra unearned poäng i sista inningen. David Donaldson och Anders Helgonson slog varsin tvåpoängshomerun. Brasschaat - Minsk 24-6 Vikings - Sola 14-5 18.06 Oskarshamn - Smena Minsk (BLR) 22-17 Minsk tog ledningen med 7-0 efter en dålig start av juniorpitchern Mattias Pehkonen. Kalle Knutsson plockade upp vinsten med "goahead" RBI och fyra innings pitchade (6-9). Robert Wasmund hade fem hits på sex at-bats med sju RBI. Brasschaat - Vikings 12-2 Zagreb - Sola 18-8 19.06 Vikings (LTU) - Oskarshamn 10-4 Vikings tog sju poäng på homeruns men matchens ljuspunkt var Oskarshamns triple-play. 20.06 Final: Brasschaat-Zagreb 9-4 Länkar: Arrangörernas hemsida - CEBs turneringssida . CEB-CUPEN A-pool Tranås trea Tranås vann bronsmatchen tack vare en homerun av Matt Merrifield vid ställningen 7-7 i den åttonde inningen. Slutställning: 1) Puerta Cruz (ESP) 2) Solingen (GER) 3) Tranås Resultat: 16.06 Tranås-Cologne Dodgers (GER) 15-6 Split-Puerta Cruz 3-4 Solingen-Pragu 5-6 17.06 Toulouse Tigers (FRA)-Tranås 10-0 (7) Prag-Split 5-6 Puerta Cruz-Solingen 10-7 18.06 Puerta Cruz-Prag 11 - 0 Cologne Dodgers-Toulouse Tigers 0 - 9 Solingen Alligators-Nada Split 10 - 3 19.06 Puerta Cruz (ESP)-Tranås 5-1 Cologne Dodgers-Tempo Tegola Prague 0 - 9  Toulouse Tigers-Solingen Alligators 7 - 8 20.06 Bronsmatch: Toulouse Tigers-Tranås 7-8 Final: Puerta Cruz-Solingen Alligators 8 - 1  Länkar: Arrangörernas hemsida - CEBs turneringssida . skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.