Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ny karriär för Eddie Aucoin i USA

Eddie Aucoin, som spelade i Oskarshamn tidigare, spelar nu i Northern League i USA med St Paul Saints.


I en artikel för Northern Leagues websida berättar Eddie bl.a. om sin tid i Sverige och Oskarshamn, och även om bytet från shortstop till pitcher och hur det har påverkat honom. Northern League är en halvprofessionell liga som är obunden till Major League-organisationerna. Bland de spelare som tagit vägen via Northern League till MLB kan noteras Rey Ordonez, Darryl Strawberry, Kevin Millar, och J.D Drew. Eddie pitchar för förstaplacerade St Paul Saints, och är 6-0 med 4.40 ERA och 33 strikeouts på 47 innings. Eddie kom över till Sverige och Oskarshamn efter att ha varit borta från basebollen ett antal år på grund av skada. Och hos Oskarshamn trivdes han. - Det var fantastiskt och en underbar tid. Jag hade gott om tid att se Europa, och jag har fortfarande en hel del goda vänner kvar i Sverige, berättar han i artikeln. Och dessutom gav det honom en möjlighet att finslipa sina basebollkunskaper. - Antagligen var det den bästa chans jag hade att komma tillbaka till basebollen. Jag kunde både spela på infield och pitcha och det var just det som behövdes "där borta". Läs mer i artikeln om Eddie Aucoin på Northern Leagues hemsida . skriven av - Kristian Pälviä


Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-08-15

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se