Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Fjärde gången gillt för Sverige i Florida

Basebollandslaget avslutade sitt läger i Florida på bästa sätt.


 Bakom Johan Tisells ( bilden ) pitching besegrade man Eckerd College med 3-0. Johan revanscherade sig rejält för matchen i tisdags, då han bara höll tre innings och släppte in sex poäng, med att kasta en complete game shutout över nio innings och med 12 strikeouts. Skillnaden? Nu hade han linserna i... Bra avslutning av Sverige Svenska basebollandslaget avslutade sitt Floridaläger med att besegra Eckerd Tritons med 3-0 bakom stark pitching av Johan Tisell. Tisell, som pitchade utan linser i tisdagens förlust, revanscherade sig rejält och kastade nio starka innings. Han släppte endast sex hits och en walk och hade 12 strikeouts. Bakom honom spelade Sverige ett koncentrerat försvar där Peter Johannesen gjorde en mycket bra match på outfield med många viktiga lyror. Dessutom slog Johannesen två av Sveriges sju hits. Rickard Reimer och Tony Dermendziev slog in var sin poäng för Sverige. Sveriges avbytande pitchers fick dock sitt arbete gjort ute i "bullpen". Hela sju pitchers var redo att byta av Tisell, som dock höll hela vägen för landslaget i en bra avslutningsmatch på Floridalägret. En vinst på fyra försök, alltså. Tufft motstånd i Tampa Sverige noterade sin tredje raka förlust på USA-turnén när man föll mot University of Tampa med 11-3 på torsdagskvällen lokal tid. Matchen tappades i botten av den andra inningen när Tampa tog fem poäng, sedan kunde hemmalaget utöka ledningen inning för inning. För Sverige inledde Magnus Pilegård på kullen med fyra innings. Han släppte sex hits och sju runs, varav fyra kom på errors av svenskarna. Rickard Leander följde upp med tre starka innings innan Mats Jones avslutade matchen med att pitcha en inning. Tampa slog elva hits, varav två homeruns, och Sverige slog sju hits varav Rickard Reimer och Björn Johannesen nådde längst med var sin dubbel. Inga hits för Sverige Måndagens uppskjutna match mot Eckerd Tritons spelades på onsdagen. Det blev en trist match med en hel del errors - fyra av Sverige och två av Eckerd. Sverige förlorade med 5-1 efter en no hitter av de fem pitchers som delade uppgiften för Eckerd. Magnus Höglund inledde med tre innings, Ronny Frid följde upp med tre innings innan Nicklas Melin avslutade med två starka innings. Av de fem poängen som Eckerd tog var endast en "earned". Resten kom som följd av defensiva misstag från Sveriges sida. Förlust mot division II-lag Sverige föll mot Eckerd Tritons med 4-9 när lagen möttes på tisdagskvällen. Johan Tisell startade matchen och kastade tre innings. Efter att Sverige tog två poäng i den första inningen kunde Eckerd vända matchen till ledning 6-3 efter dessa tre innings. Kalle Knutsson följde med tre innings relief, och släppte tre unearned runs i den femte inningen. Tomas Eriksson avslutade med tre poänglösa innings. Sverige slog sex hits i matchen men gjorde tre errors defensivt som kostade fyra poäng. Eckerd Tritons slog 17 hits på den svenska pitchingtrion. Viktigt landslagsår 2005 Att säga att landslagsåret 2005 blir spännande är veckans största underdrift. Den 8-17 juli är det EM i Prag och den 3 september smäller det på riktigt. Då börjar den två veckor långa VM-turneringen i Holland där Sverige ställs mot giganter som USA, Japan och regerande världsmästarna Kuba. En mäktig uppgift som kräver goda förberedelser. En del i dom förberedelserna är träningslägret i Florida den 8-16 oktober. Sverige kommer att träna och spela matcher på Eckerd College , en skola med 1.600 studenter i St. Petersburgh i nordvästra Florida. - Vi får tillgång till skolans samtliga faciliteter; basebollplanen med två bullpens och två slagtunnlar, simbassäng och gym, säger landslagets överledare Ulf Steinvall. Förbundskaptenerna Peter Schöön och Jim Sasko kommer att köra hårt med sina adepter. Med start klockan 08.00 varje morgon väntar 5-6 timmar tuff träning, inklusive styrke- och konditionspass. Utöver detta blir det fyra kvällsmatcher mot Eckerd College och University of Tampa. Ett nio dagar långt träningsläger i USA för 22 spelare och sex ledare kostar mycket pengar och har gjorts möjligt tack vare öronmärkta bidrag från Svenska Olympiska Kommittéen (SOK). SOK tror på landslaget och med deras ekonomiska stöd är siktet inställt på att kvala in i Peking-OS 2008. Landslagstruppen Landslaget domineras inte helt otippat av SM-finallagen Leksand och Sundbyberg som tillsammans skickar 13 spelare. Bland Sundbybergs sex spelare märks 16-årige talangen Nicklas Melin som gör A-landslagsdebut. Karlskogas representant Elias Sölveling ansluter från Minnesota där han för närvarande spelar collegebaseboll. kontaktperson - Ulf Steinvall
Sverige
000 100 011 - 3
Eckerd Tritons
000 000 000 - 0
Sverige
010 000 020 - 3
Tampa Spartans
051 100 13x - 11
Sverige
010 000 000 - 1
Eckerd Tritons
101 030 00x - 5
Sverige
200 000 020 - 4
Eckerd Tritons
321 030 00x - 9
  Spelare
  Klubb
  Position
 Johan Tisell
 Leksand
 Pitcher
 Björn Johannessen
 Leksand
 Catcher/Infielder
 Magnus Jönsson
 Leksand
 Infielder
 Mats Jones
 Leksand
 Pitcher
 Kent Sterner
 Leksand
 Infielder
 Peter Johannessen
 Leksand
 Outfielder
 Rickard Leander
 Leksand
 Pitcher
 Magnus Pilegård
 Sundbyberg
 Pitcher/Infielder/Catcher
 Rickard Reimer
 Sundbyberg
 Infielder/Pitcher
 Per Lindgren
 Sundbyberg
 Outfielder
 Philip Gajzler
 Sundbyberg
 Infielder/Outfielder
 Peter Elfwing
 Sundbyberg
 Catcher
 Nicklas Melin
 Sundbyberg
 Pitcher
 Magnus Höglund
 Rättvik
 Pitcher
 Håkan Börjes
 Rättvik
 Outfielder
 Ronny Frid
 Rättvik
 Pitcher
 Petter Diurlin
 Rättvik
 Infielder
 Tony Dermendziev
 Oskarshamn
 Outfielder
 Karl Knutsson
 Sölvesborg
 Pitcher
 Tomas Eriksson
 Skellefteå
 Pitcher
 Jonas Degerstedt
 Skellefteå
 Infielder
 Elias Sölveling
 Karlskoga
 Infielder
  Ledare
  Hemort
 
 Peter Schöön
 Leksand
 Förbundskapten
 Jim Sasko
 Stockholm
 Ass. Förbundskapten
 Tony Klarberg
 Leksand
 Coach
 Doug Skiles
 Helsingborg
 Coach
 Torbjörn H. Kroon
 Skövde
 Legetimerad naprapat
 Ulf Steinvall
 Kristianstad
 Överledare


Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-10-17

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se