Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Flera svenskar förlänger säsongen

Fler och fler landslagsspelare i baseboll och softboll väljer att spela utomlands under vintermånaderna, för att förlänga säsongen och att bli bättre i våra idrotter. Två av dessa är Eric Mercado och Elias Sölveling, som båda tillbringar vintern i USA.


Sundbybergs Eric Mercado gjorde landslagsdebut under säsongen och vintern kommer han att tillbringa på varmare breddgrader - nämligen i Kalifornien. Han kommer att läsa på College of the Desert i Palm Springs, Kalifornien. Målet är att stanna två år, och att åka hem och spela under somrarna. - Jag åker till USA för att bli bättre, förbättra mig och bli så bra jag kan bli, konstaterar Eric. Mercado fick göra landslagsdebut under året i samband med Belgium Open i Antwerpen och är en av de mer lovande spelarna i sin åldersklass. Vi hoppas att äventyret i USA gör att hans positiva utveckling fortsätter. Elias Sölveling spelar till vardags i Karlskoga Bats men kommer att tillbringa vintern i Riverland Community College i Austin, Minnesota. Var exakt ligger Austin? - Det ligger cirka 1,5 timme söder om Minneapolis, säger Elias som åkte dit strax innan SM-slutspelet började. Han planerar att åtminstone vara i Minnesota ett skolår. - Skolan slutar 12 maj. Om det är bra och det funkar med allt så kanske jag åker över ett andra år också. Om sina personliga mål med sitt basebollspelande säger Elias: - Målet är att bli så bra som möjligt så man slipper ångra att man inte gjort si eller så när man någon dag slutar spela. Hoppas kunna spela till mig en ordinarie landslagsplats och att Sverige fortsätter kliven mot toppen... Typ OS. Vi återkommer med fler baseboll och softbollprofiler ute i världen! skriven av - Kristian Pälviä  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2004-11-24

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se