Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europeiska basebollnotiser

Det nya spelåret innebär även en del nyheter från de europeiska baseboll- och softbollförbunden.


 Bland annat är det nu klart att Leksand arrangerar Europacupen Qualifier i sommar. Den nyheten, tillsammans med en sammanfattning av aktuella notiser finner ni här. Leksand arrangerar Europacupen Qualifier Leksand kommer att arrangera Europacupen Qualifier (f.d. B-poolen) i juni. I CEB-cupen, som avgörs i Tjeckien, kommer Karlskoga att representera Sverige medan Sundbyberg har avsagt sig deltagande i Cupvinnarcupen Qualifier, som spelas i Montpellier, Frankrike. Sedan även Skövde tackat nej har nu Oskarshamn tillfrågats om att vara Sveriges representant i Cupvinnarcupen Qualifier. Nytt angående Europacuperna är att de deltagande lagen slipper betala in den dyra garantisumman – mellan 15000 och 30000 kr – utan istället kan nu SBSF ge en garanti att lagen kommer till spel i cuperna. Skulle laget sedan dra sig ur cupen i ett sent skede kommer man naturligtvis att tvingas betala garantisumma, men fördelen med förslaget är främst att lagen slipper ligga ute med pengarna. Förbundskaptener 2005 SBSF har utsett följande personer till Förbundskaptener för säsongen 2005: Baseboll Senior Peter Schöön, Jim Sasko (assisterande) Softboll Senior och Junior Ron Gaines Baseboll Junior Tony Klarberg, Michael Björklund (assisterande) Baseboll Kadett Mattias Grimstoft Nystart för Mälardalen Distriktsförbundet Mälardalens Baseboll och Softboll Förbund, MBSF, har legat i malpåse ett antal år, men nu verkar det som om distriktsorganisationen skall leva upp igen. Det är Arnö IF som har samlat till extra årsmöte i Eskilstuna lördagen den 22 januari, då man skall välja ny styrelse till Mälardalens BSF. Inom distriktets geografiska område återfinns föreningar såsom Karlskoga, Arnö, Karlslund, och Eskilstuna, för att nämna några. Nytt i EM-turneringarna CEB inför en Qualifierturnering (tidigare B-pool) i Kadett-EM från och med 2005. Det betyder att man måste kvalificera sig för deltagande i Kadett-EM Championship, som A-poolen numera heter. Alla andra B-pooler kommer framledes också att kallas för Qualifier. Man inför dessutom 20-poängsregel i samtliga klasser, att komplettera den befintliga 10-poängsregeln. Det betyder att om ett lag leder med 20 poäng efter fem innings bryts matchen. Detta gäller i samtliga av CEB anordnade turneringar, både för klubblag och landslag – utom i Junior- och Kadett-EM Qualifier. I Junior- och Kadett-EM Qualifier inför man istället sjuinningsmatcher istället för nio innings matcher. Där gäller tiopoängsförsprånget efter fem innings. skriven av - Kristian Pälviä
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-01-05

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se