Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nytt styre i Europeiska Basebollförbundet

Vid CEB-kongressen i Prag valdes ett nytt styre som skall föra Europa vidare under de kommande fyra åren.


 Efter att den tidigare CEB-presidenten Aldo Notari avböjde omval väntade en tuff kamp mellan Alexander Ratner (Ryssland), Riccardo Fraccari (Italien), och Martin Miller (Tyskland). Med minsta möjliga marginal blev det Martin Miller som tog hem kampen och sedan följde en märklig och intressant utveckling av valen. Övre raden, fr.v: Attila Borbely (Ungern), Osvaldo Vavra (Kroatien), Petr Ditrich (Tjeckien), Rene Laforce (Belgien), Eric-Pierre Dufour (Frankrike), Sam Pelter (Israel). Nedre raden, fr.v: Gerard Vaandrager (Holland), Alexander Ratner (Ryssland), Martin Miller (Tyskland), Riccardo Fraccari (Italien). Åke Halvarsson saknades på bilden pga sjukdom. I presidentvals omröstningen segrade Martin Miller med 18-17 och en blank röst över Alexander Ratner. Detta sedan Riccardo Fraccari avböjde sin kandidatur som CEB-ordförande precis innan omröstningen skulle ske. Därefter blev det en märklig procedur med långa pauser i förhandlingen.Resultatet av det blev att alla kandidater utom en på de tre respektive vicepresidents posterna drog sig tillbaka från de respektive valen. Även valen som generalsekreterare och kassör blev smidiga då inga motkandidater återstod när det var dags för val. Det betydde att Italien, Holland och Ryssland fick var sin vicepresidentspost och Tjeckien respektive Belgien tog andra nyckelposter i den nya styrelsen. Däremot tog valproceduren för de fem ledamotspositionerna ett par timmar, då det krävdes majoritet för att vinna en plats på respektive ledamotsplats. Men till slut de fem ledamöterna - däribland Åke Halvarsson från Sverige - väljas för en ny fyraårsperiod. CEB:s styrelse de kommande fyra åren: President: Mr. Martin Miller (Germany) First Vice President: Mr. Riccardo Fraccari (Italy) Second Vice President: Mr. Alexander Ratner (Russia) Third Vice President: Mr.Gerard Vaandrager (Netherlands) Secretary General: Petr Ditrich (Czech Republic) Tresaurer: Rene Laforce (Belgium) Vocals: Attila Borbely (Hungary), Åke Halvarson (Sweden), Sam Pelter (Israel), Eric-Pierre Dufour (France) and Osvaldo Vavra (Croatia). skriven av - Kristian Pälviä


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-03-21

Senast uppdaterad: 2008-11-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se