Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien: Göteborg spännande nykomling

Vi börjar vår förhandstitt på Elitserien baseboll med nykomlingarna Göteborg, som på förhand ser ut att vara ett spännande tillskott i Elitseriebasebollen.


Göteborg kan, nykomlingsstatusen till trots, stoltsera med en av Elitseriens bredaste trupper. - Av spelarna är det 15-16 stycken som konkurrerar om platserna i förstauppställningen, menar Göteborgs tränare Johan Weidolf, som i tippar sitt lag på en plats kring 5-6 i tabellen. Västkustens stolthet återkommer till Elitserien efter sex säsonger i division 1, där man har varit ett topplag år efter år. Under säsongerna 2002-2003 hade man en segersvit på 28 matcher i följd utan förlust - mycket imponerande. Men kommer man att räcka till i Elitserien? - Det finns säkert lag i Elitserien som har individuella spelare som är bättre än våra, men vi har en otrolig sammanhållning i laget och just det kollektiva spelet känner vi att vi behärskar. Vi har många spelare som har spelat länge och som vet vad de skall göra. Dessutom har vi en hyfsat bred pitchingtrupp, säger Johan Weidolf. I fjol såg Elitserien ut att vara långt borta efter att Göteborg förlorat två raka mot Vidingsjö i juni. Då hade man lång väg kvar till förstaplatsen och trots att man vann åtta raka matcher kunde man inte komma ikapp Linköpingslaget. Men Vidingsjö tackade nej till att kvala till Elitserien och då fick Göteborg chansen igen. Och den tog man på ett imponerande sätt. Man vann tre raka matcher mot Alby, 26-13, 13-7, och 7-6, och var därmed åter i Elitserien efter sex säsonger utanför landets högsta serie. Många av spelarna då återfinns i dagens Göteborgslag, som av någon underlig anledning behandlas ytterst styvmoderligt av sin hemkommun. Göteborg, som formligen är nerlusat med fotbollsplaner, har fortfarande inte lyckats med konststycket att ordna en fast hemmaplan åt basebollföreningen - men nu skall det vara nära. Ett besked om ny plan väntas från kommunalt håll i sommar då 2006 års budget fastställs och man har redan erhållit den större delen externt vilket ökar hoppet för att Göteborg till säsongen 2006 kan ha en egen plan för sin verksamhet. - I år får vi spela i Kungsbacka, och de verkar faktiskt inte helt oävna över att införskaffa ett flyttbart homerunstaket, något som planen saknar i dagsläget. Vi får nog inte upp det till den första matchen, men under säsongen skall det nog lösa sig, säger Weidolf. SBSF planerar ju bl.a. att arrangera Junior-EM Qualifier i Göteborg men det förutsätter ju att en ny plan byggs för verksamheten. Klart är i alla fall att 2005 års matcher med Göteborg kommer att spelas i Kungsbacka, på Inlags Sportfält. Göteborgs spelartrupp säsongen 2005: FAKTA: Göteborgs Baseboll Förening - bildad 1991 www.gbgbaseboll.com Hemmaplan: Har ingen i Göteborg, spelar sina hemmamatcher i Kungsbacka, på Inlags sportfält. Nyförvärv: Leonardo Penagos, Kungsbacka; Magnus "Proffen" Martinsson, tillbaka efter sabbatsår; Philip Martin, åter efter skola i USA; Daniel Billow, Kungsbacka; samt två amerikaner. Förluster: Christopher Andersson, flyttat till Stockholm.
Nr
Namn
Född
Pos
B/T
Moderklubb
1
Magnus Martinsson
1972
P, 1b
L/L
Hjuvik
2
Leonardo Penagos
1976
3b
R/R
Kungsbacka
4
Andreas Fredriksson
1980
OF, P
R/R
Göteborg
5
José Riera
1968
C, P
R/R
Göteborg
6
Jonny Edgren
1972
3b, DH
R/R
Hjuvik
7
Berzad Sardupalovic
1982
P, C
L/R
Ljusdal
9
Jens Mähler
1974
OF, 3b
L/R
Göteborg
11
Johan Weidolf
1975
OF, 1b
L/R
Växjö
12
Jon Hildahl
1976
1b, 3b, DH
R/R
Skyview (US)
13
Andrew Vanacek
1974
ss, 2b
S/R
Göteborg
18
Curtis Dionne
1978
p, 3b, of
S/R
Uppsala
20
Andreas Wahlin
1980
p, ss
L/R
Tjust
21
Martin Pennycook
1974
p, of
L/R
Göteborg
25
Tobias Angser
1974
of
L/R
Göteborg
27
Tore Hansson
1958
1b
R/R
Kungsbacka
34
Mattias Niklasson
1977
2b, 1b, of
R/R
Göteborg
Patrik Styrnell
1975
2b, of
R/R
Göteborg
Daniel Ibarra
1977
c, of, p, ss
R/R
Göteborg
Adam Johansson
1987
-
R/R
Göteborg

Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-04-20

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se