Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Basebollgymnasium startar i Leksand

Lagom till terminsstarten hösten 2006 kommer Sveriges första Basebollgymnasium att startas i Leksand. Det blir ett regionalt basebollgymnasium med 10 elever, och gymnasiet kommer förutom basebollträning även att kunna erbjuda 10 av 17 nationella utbildningsprogram.


- Förutsättningarna är goda runt Leksand, säger förbundsordföranden Mats Fransson. Det finns tradition, duktiga instruktörer, och bra träningsförutsättningar. Dessutom är Leksands Kommun och Leksandsgymnasiet positiva till detta och det känns väldigt positivt inför framtiden att kunna erbjuda ambitiösa spelare möjlighet att även träna baseboll på skoltid. Lars Davidsson, gymnasiechef i Leksand, säger i Dalademokraten: - Det är fantastiskt smickrande för oss. Vi har alla förutsättningar att klara en basebollinriktning. Vi har 10 av 17 nationella program hos oss. De måste passa elever med basebollintresse, säger Lars Davidsson. Baseboll grädde på moset Redan till hösten 2006 blir det start för gymnasiet som på sikt har ambitioner att få riksintag, men ännu förmånligare villkor för studenterna. - Vi kan ge plats för 10 basebollintresserade elever hösten 2006. Med sikte på att få riksintag 2008. Det skulle ge vårt gymnasium en fin idrottsprofil. Vi har ju hockeygymnasiet och fotbollsgymnasiet. Baseboll skulle bli grädde på moset, säger Lars Davidsson till Dalademokraten. Mer information om hur intaget till Basebollgymnasiet kommer att fungera och utformningen av utbildningen återkommer vi till här på webben när den informationen är tillgänglig. skriven av - Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-08-23

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se