Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Idrottslärare utbildade i softboll

Under tre dagar utbildades 65 st idrottslärare från hela Sverige i Degerfors. På schemat stod flera idrotter, bl.a. fotboll, gymnastik, badminton - och baseboll samt softboll!


Tony Klarberg (bilden) och Thomas Claesson fanns på plats och visade hur det skulle gå till att spela softboll i skolan. Bildextra från Idrottslärarutbildningen - klicka här ! Nerikes Allehanda: Tuffa dagar för idrottslärare på utbildning Baseboll och softbollundervisningen skedde i Stora Halla, där man genom att införa inslag från baseball kan utveckla den klassiska brännbollen. - Det här är idéer som vi har god användning för hemma. En hel del moment inom bollsporter, som vi gick igenom på förra årets fortbildning, har vi tagit upp i samband med våra idrottslektioner och förhoppningsvis gjort lektionerna mer intressanta, säger Monika och Nancy till fotbollsakademin.com. Tony Klarberg och Thomas Claesson informerade om baseboll och softboll, inledde med en dvd om baseboll, och enkla regelfrågor innan man fick trä på sig handskar och bollar och kasta in sig i verkligheten. - De ville verkligen lära sig och var sugna på att få nya idéer, så det kändes som helt rätt målgrupp för en sådan aktivitet, säger Thomas Claesson. Thomas Claesson öppnar även för möjligheterna för ytterligare idrottslärare att få prova på baseboll och softboll vid utbildningsdagar och dylikt: - Det är en naturlig del i vår verksamhet. Vi vill komma ut mer i skolan och är det intressant för idrottslärarna att få instruktioner om hur man går från brännboll till baseboll så ställer vi självklart upp med instruktionsmaterial och ledare. Läs mer om softboll i skolan på våra webbsidor kring projektet. kontaktperson - Thomas Claesson


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2005-11-08

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se