Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Viktigt år för juniorlandslaget i baseboll

Juniorlandslaget i baseboll deltar i två mästerskapsturneringar i år. I maj väntar Finlands och Norges seniorlandslag i NM i Karlskoga och i juli åker man till Polen och JEM:s B-pool.


A-landslaget har ingen mästerskapsturnering i år, J-landslaget har två: Nordiska mästerskapen i Karlskoga och J-EM Qualifier i Rybnik i Polen. -Målet är att vinna vår grupp i B-poolen och spela i A-gruppen nästa år, säger juniorlandslagets förbundskapten Tony Klarberg. JEM Qualifier spelas 15-22 juli och Sverige ställs mot Litauen, Polen, Rumänien och Österrike. -Öststatslag är ofta vältränade men saknar gedigna basebollkunskaper. Österrike mötte vi i en turnering i Italien i fjol och vann en av två matcher. Sverige måste spela på topp för att ta hem segern i gruppen och därmed få spela i A-poolen i Holland nästa år. -Vår styrka ligger i basebollkunskaperna och organisationen. Svagheterna ligger i vår relief pitching. Tidigare har vi tappat i slutet av matcherna, nu måste vi hålla hela vägen. Den andra B-poolen avgörs i Belgien och även där är segraren klar för A-poolen. Deltagande lag: Belgien, Kroatien, Schweiz, Slovenien och Storbritannien. Den här helgen har J-landslaget ett läger i Sundbyberg och under Kristi himmelsfärdshelgen den 25-28 maj i Karlskoga försvarar juniorerna de svenska färgerna mot Finlands och Norges seniorlandslag i Nordiska mästerskapen. skriven av - Magnus Hedström


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-04-27

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se