Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacupen Qualifier: Leksand chanslöst i finalen

Leksand var chanslöst mot franska Rouen Huskies i finalen av Europacupen Qualifier i Antwerpen. Rouen vann med 14-5 och det blir därmed Frankrike som får en plats i Europacupens A-pool nästa år. I CEB-cupen i Barcelona slutade Karlskoga på jumboplats och Sverige förlorar därmed sin plats i A-poolen.


Europacupen: Leksand snubblade på mållinjen igen I fjol var Leksand nära att avancera till A-poolen när man arrangerade Europacupen Qualifier på hemmaplan. Men spanska FC Barcelona var för svåra i finalen och tog upp Spanien istället. I år var det samma visa igen, men nu var det Rouen Huskies från Frankrike som stoppade Leksand. Finalen var jämn fram till den sjätte inningen då fransmännen gjorde ett ryck och gick fram till en 13-4-ledning. Resten av matchen blev en transportsträcka. Platsen i Europacupens A-pool nästa säsong går alltså till Frankrike. Rouen Huskies (FRA) - Leksand Lumberjacks 12-2 Leksand Lumberjacks - Angels Trnava (SVK) 13-3 Cardinals Bern (SUI) - Leksand Lumberjacks 7-14 Royal Greys (BEL) - Leksand Lumberjacks 7-9 FINAL Rouen Huskies (FRA) - Leksand Lumberjacks 14-5 Information från arrangören hittar ni här ! Läs mer om Leksand Lumberjacks CEB-cupen: Karlskoga slutade sist Karlskoga Bats, serieledare i Elitserien, hade marginalerna emot sig i CEB-cupen. Två enpoängsförluster och en storförlust innebar en sistaplats och Sverige förlorar därmed platsen i CEB-cupens A-pool. Arrows Ostrava (CZE) - Karlskoga Bats 2-1 Karlskoga Bats - Les Templiers (FRA) 1-12 BK Zagreb (CRO) - Karlskoga Bats 4-7 Viladecans (ESP) - Karlskoga Bats 2-1 Ingen officiell information finns från arrangören - spelschema finns på Europeiska Basebollförbundets webbsida . Läs mer om Karlskoga Bats Svenska funktionärer i Europacuperna Sverige har två domare och två Technical Commissioners uttagna till Europacuperna. Domarna är Blaise Larade som dömer i Europacupen i Antwerpen, och Henrik Jörgensen som är domare vid CEB-cupen i Barcelona. Två Technical Commissioners, överdomare, är också uttagna. Peter Ström kommer att vara TC vid den andra Europacup Qualifiern som avgörs i Brest, Vitryssland; och Kristian Pälviä kommer att verka som TC vid CEB-cupen i Barcelona. skriven av - Kristian Pälviä


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-06-18

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se