Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

MLBI besökte Svenska Baseboll Akademin

Major League Baseball International besökte i veckan Svenska Baseboll Akademin i Leksand, där Basebollgymnasiet och Basebollcollege ingår. Jason Holowaty, MLBI:s chef för Game Development var på plats och efter besöket utlovade han att MLBI skulle aktivt stötta Svenska Baseboll Akademin med såväl material som utbildning.


  Att projektet får stöd av Major League Baseball är oerhört viktigt för hur väl utfallet kommer att bli. Med ett aktivt stöd som utlovats har SBSF goda möjligheter att bygga upp ett framgångsrikt idrottsprogram vid Akademin i Leksand. - "With the positive relationships that the federation has created with local authorities and the academic and athletic resources available in Leksand, we are confident that the Sweden Baseball Academy will provide each player with a great baseball experience.   We also know the federation has chosen a great head coach for the programme in Tony Klarberg, who will give these players the best possible instruction", berömde Jason Holowaty i ett officiellt meddelande efter besöket och fortsatte: - "Major League Baseball is very pleased that the Swedish Baseball and Softball Federation will be starting the Sweden Baseball Academy this summer in Leksand.   Swedish baseball has made great strides with its elite players over the past few years and this project will ensure that Sweden continues to develop some of the best young players in Europe". Besöket var planerat sedan en längre tid tillbaka. Pat Doyle, som ansvarar för MLBIs Envoyprogram, besökte Leksand i mars i samband med CEB-kongressen och redan då markerade MLBI sin positiva inställning till projektet, som är ett av fyra liknande projekt i Europa. Liknande akademier finns i Holland, Italien, Tyskland och Frankrike. Vid rundvandringen, som innefattade besök på basebollanläggningen i Leksand, campus på Leksand Folkhögskola och besök på Leksands Gymnasium förutom lite rundtur i omgivningarna, fick Jason Holowaty och MLBI insikt i såväl SBSFs planering av Svenska Baseboll Akademin som förutsättningarna för en lyckad Akademi. Vid besöket på Leksands Gymnasium berättade rektorn John Arrias om det svenska skolsystemet och om hur Baseboll Akademin kommer att integreras med skolverksamheten. - "Major League Baseball is proud to support the Sweden Baseball Academy to ensure that it is as successful as possible.   This support will include coaching assistance through MLB Envoy Coaches, expert advice in creating a top level training programme, and equipment for both player training and evaluation", utlovade Jason Holowaty avslutningsvis. Ola Sund från förbundsstyrelsen och förbundsinstruktören Tony Klarberg var värdar för mötet, där även SBSFs generalsekreterare Kristian Pälviä och Åke Halvarson från Europeiska Baseboll Förbundets styrelse deltog. skriven av - Kristian Pälviä

Jason Holowaty och Tony Klarberg framför Leksands Gymnasium. Foto: Kristian Pälviä

Ola Sund, Jason Holowaty och Tony Klarberg diskuterar vid Leksands Folkhögskola. Foto: Kristian Pälviä

Vid besöket på Leksands gymnasium deltog från vänster Jason Holowaty, Ola Sund, Tony Klarberg, Åke Halvarson samt John Arrias. Foto: Kristian Pälviä

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-06-29

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se