Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

IBAFs ordförande Aldo Notari har avlidit

Den internationella basebollprofilen Aldo Notari avled den 25 juli på Parma General Hospital efter att ha behandlats för en allvarlig sjukdom, enligt uppgifter hade Notari cancer i magen för vilket han opererades några dagar tidigare. Aldo Notari blev 73 år.


Aldo Notari var under många år synonym med internationell baseboll. Hans karriär började i Parma Angels där han var ordförande 1969-1984. Han var manager för italienska landslaget 1969-1993, och vice ordförande i FIBS, Italiens baseboll och softboll förbund 1969-1985. 1985 blev han ordförande i FIBS, en position som han behöll till 2001. Noterbart är att under hans tid i Parma hade laget sin bästa period, man blev mästare ett flertal gånger och säsongen 1976 gick man igenom seriespelet med 51 vinster på 54 matcher. De viktigaste posterna och det största arbetet som Notari blev känd för var dock i den internationella sfären. 1985 valdes Notari till president i Europeiska Baseboll Förbundet, en position som han höll till fjolårets kongress då han avsade sig omval. Notari blev mest känd som president i IBAF, International BAseball Federation, där han valdes till ordförande 1993. 2003 erhöll Notari den olympiska orden i samband med en ceremoni i Rotterdam (bilden ovan), och han har även ett antal medaljer från italienska sportcirklar för sitt arbete för italiensk, europeisk och internationell baseboll. Svenska Baseboll och Softboll Förbundet lider med Aldo Notaris döttrar Cristina och Sabrina, som är närmast anhöriga, och liksom flertalet internationella förbund beklagar vi förlusten av en man som vigt sitt liv åt baseboll och softboll.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-07-26

Senast uppdaterad: 2008-11-25

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se