Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll-VM med försmak av OS

När Softboll-VM avgörs 27 augusti-5 september är det med en stark försmak av OS i Peking 2008.


Hela turneringen spelas nämligen på OS-arenorna Fengtai Softball Fields. Läs mer: Officiella webbsidan för Softboll-VM 2006 OS-arenan för softboll är den första som är komplett inför 2008 års OS-turnering och VM blir samtidigt en förberedelseturnering för den lokala organisationen. Totalt deltar 16 lag i Softboll-VM och man inleder med gruppspelet där de fyra bästa lagen går vidare till slutspelsmatcherna. Från Europa representerar som vanligt Italien och Holland, tillsammans med Storbritannien och Grekland. Storfavoriter är som vanligt USA, som siktar på att ta sjätte raka VM-titeln i softboll. I de fem senaste turneringarna har USA endast noterat en enda förlust, och totalt har man en record på 96-9 i VM-matcher. Senaste gången man förlorade i en VM-turnering var 1998, då Australien vann med 2-1 efter 12 innings. I förberedelserna för årets VM vann man World Cup of Softball efter sex raka segrar, varav fem segrar över nationer i årets VM. Laget fullkomligt slog sönder motståndet (.453 i average) och hade en poängskillnad på 59-3 efter de sex matcherna. Finalen vann man över Japan med 5-2. De fyra bästa lagen säkrar en plats i OS-turneringen 2008.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-08-31

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se