Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Canal Plus tar över MLB-sändningarna

Från och med säsongen 2007 kommer Canal Plus att ta över sändningarna från Major League Baseball.


Detta då MLB har sålt rättigheterna för hela Europa till sportnätverket NASN, som i sin tur har sålt hela paketet med MLB och NHL till Canal Plus i Sverige. Canal Digital lanserar även NASN, North American Sports Network, exklusivt för sina parabolkunder från och med den 27 oktober. SBSF har varit i kontakt med Canal Plus för att fråga om kanalens inställning till basebollsändningarna, men det är ännu svårt att säga hur många matcher per vecka som kommer att sändas. - Vi kommer att visa matcher från grundserien, slutspelet, World Series och magasin. Just nu är utgångspunkten att det skall vara med amerikanska kommentatorer, säger Dennis Jacobsson på Canal Plus till SBSF. Magnus Dahlborn på Viasat Sport säger att man beklagar att man tappat sändningsrättigheterna för baseboll, men att man hoppas kunna återkomma i framtiden med baseboll i olika former live på Viasat Sport. Intresset för baseboll finns defintivt i kanalen, meddelar Dahlborn. Kristian Pälviä, generalsekreterare på SBSF, kommenterar: - Visserligen är det synd att vi tappar Viasat Sport som ju visat ett mycket stort intresse för baseboll, och skämt bort oss med bra sändningar och förstklassig rapportering från framförallt slutspelet tidigare år - men vi får se hur Canal Plus gör sina programprioriteringar, innan dess är det egentligen för tidigt att uttala sig, säger Kristian Pälviä. - Det viktigaste för oss är att det sänds baseboll regelbundet på TV för att öka intresset - och gärna då fler matcher från de internationella turneringarna som EM, VM och World Baseball Classic - där sändningsrättigheterna i en större omfattning ägs av de internationella amatörförbunden, avslutar Pälviä. Canal Digital lanserar NASN på parabol NASN sänder över 800 matcher varje år. I utbudet ingår bland annat mer än 200 direktsända ishockeymatcher från NHL, All-Star Game och alla matcher från Stanley Cup samt 250 direktsända basebollmatcher. Dessutom får TV-tittarna tillgång till det bästa av amerikansk collegeidrott inom exempelvis basket och fotboll. - Många av våra tittare gillar sport och har länge kunnat se Elitserien, Allsvenskan och internationell fotboll. Nu får de också chansen att följa svenskproffsen i världens hårdaste hockeyliga och se det bästa av amerikansk idrott som fotboll, basket och baseboll, säger Patrik Hofbauer, VD för Canal Digital. Sänder dygnet om NASN sänder amerikansk sport 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan och är den ledande TV- kanalen i Europa som visar amerikansk sport. NASN kommer att vara tillgänglig för Canal Digitals Familjepaketskunder på kanalplats 44 fram till den 1 mars nästa år. Därefter kommer kanalen att finnas kvar hos Canal Digital men i en annan paketform. skriven av - Magnus Hedström


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-10-12

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se