Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kalle Knutsson ny förbundskapten

Baseboll-landslagets nya förbundskapten heter Kalle Knutsson. Han tar över efter Peter Schöön som avgick tidigare i veckan.


- Tanken på att bli förbundskapten har funnits där, men jag trodde inte att det skulle gå så fort, säger Kalle. Första åtagandet blir ett träningsläger på Bosön i mars och hans första landslagsturnering som förbundskapten blir Prague Baseball Week i månadsskiftet juni-juli. Årets stora uppgift är EM-turneringen och OS-kvalet i Barcelona i september. Kalle Knutsson är 40 år fyllda och kommer från Sölvesborg i Blekinge. Han har sju år bakom sig som elitserietränare i Sölvesborg, Skövde och Oskarshamn, elva år som elitseriespelare och tre års erfarenhet som pitcher i landslaget. Nu väntar alltså Baseboll-Sveriges finaste uppdrag. - Det viktigaste för mig är att känna spelarnas stöd och det känner jag att jag har. Vi ska bygga vidare på Peters arbete och jobba med en del saker som kan bli bättre. Kalle har redan många idéer och antyder att Sverige kommer att förändra sitt offensiva spel under hans ledarskap. - Vi måste lära oss att gneta och ta en poäng här och där istället för att vänta på en poängexplosion. När man möter de bästa landslagen i Europa kan man inte spela som man gör i elitserien. Landslagsledningens främsta uppgift blir att få spelarna att prestera max under EM i september. Ulf Steinvall är landslagsansvarig i Svenska Baseboll och Softboll Förbundet och han är mycket nöjd med den nya förbundskaptenen och landslagsledningen. - Det känns skönt att ha fått en lösning och Kalle känns som ett utmärkt val. Han har den kunskap som krävs och han känner till spelarna väl vilket är mycket viktigt. Till sin hjälp kommer han att ha mycket kunniga personer i ledarstaben. I egenskap av förbundskapten får Kalle det högsta ansvaret, men han får hjälp av en erfaren ledarstab. - Organisationen blir plattare och ansvaret blir stort på samtliga coacher och på spelarna, förklarar Kalle. Så här ser den nya landslagsledningen ut: Kalle Knutsson , förbundskapten. Frank Pericolosi , för närvarande head coach vid Pomona College i Los Angeles. Han var i Sverige i fjol i MLBI:s regi och känner till spelarna i landslaget. Will Rikard coachade fram Sundbyberg Heat till ett SM-guld i fjol och är numera bosatt i Sverige. Magnus Höglund har en lååång landslagskarriär som spelare bakom sig och är nu assisterande coach till Frank i USA.  Doug Skiles fortsätter som landslagscoach. Ulf Steinvall fortsätter som överledare. Jon Hagberg fortsätter som naprapat. Thomas Claesson fortsätter som materialförvaltare. - Det är oerhört duktiga killar allihop. Frank är collegecoach, Will Rikard ser jag som ett framtida förbundskaptens-ämne, Doug Skiles har många års erfarenhet som landslagscoach och Magnus Höglund behöver ingen närmare presentation, kommenterar Kalle. Dessutom inrättas ett spelarråd bestående av landslagsveteranerna Rickard Reimer, Magnus Pilegård och Björn Johannessen. - Vi kommer att jobba mycket med kommunikation inom truppen och där blir spelarrådet en viktig pusselbit. Redan i kväll ska jag ha en telefonkonferens med landslagsledningen och i morgon ska jag prata med spelarrådet. I september spelas EM i Barcelona; en turnering som även fungerar som kval till den olympiska basebollturneringen i Peking 2008. För att ta sig till OS måste Sverige bli sämst trea, europamästarna är direktkvalificerade medan tvåa och trean går vidare till ett slutkval. Ett välkommet tillskott skulle vara dubbelpassare från andra sidan Atlanten, men på den frågan är överledare Steinvall hemlighetsfull. - Vi jobbar kontinuerligt på att tillföra spetskompetens till landslaget, men det handlar bara om enstaka spelare. Att ersätta stora delar av landslagstruppen med svensk-amerikaner är det inte tal om, avslutar Steinvall. Landslagsschema 2007 16-18 mars, Bosönläger 26 juni-1 juli, Prague Baseball Week 7-16 september EM/OS-kval i Barcelona Peter Schöön och Jim Sasko avgår skriven av - Magnus Hedström kontaktperson - Ulf SteinvallLänk till annan webbplats.


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-03-05

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se