Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Mattias Stenis pitchade perfekt

Inga hits, inga walks, inga errors. Rättviks pitcher Mattias Stenis var perfekt när Alby besegrades med 10-0 i Svenska cupen.

Stenis dominerade totalt och noterade 12 strikeouts på sin väg mot ett "perfect game" när division 1-laget Rättvik slog elitserielaget Alby med 10-0 i sju innings i Svenska cupens tredje omgång. Ett perfect game innebär att pitchern inte släpper ut en enda löpare på bas under en hel match och så var alltså fallet den här dagen.

Helt klart är att Stenis hittat tillbaka till storformen och rent fysiskt är den forne landslagspitchern förmodligen bättre än någonsin. Rättvikaren åkte nämligen Vasaloppet i år och skidade in på en tid strax över nio timmar. Vi får väl anta att Stenis är den ende som åkt Vasaloppet och pitchat ett perfect game, i varje fall under ett och samma år...

Cupmatchen mot Alby var Stenis första tävlingsmatch för Rättvik sedan SM-guldet hösten 2002. Han gjorde comeback på basebollplanen i Leksands uniform säsongen 2004 men pitchade då bara 4.2 innings. I fjol tog han SM-silver med Leksand och hade ett ERA på 2,85 på 60 innings och noterade fem vinster och tre förluster.


Publicerad: 2007-05-02

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se