Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbollen har kommit till Österlen

Eleverna från Byavångsskolan i Tomelilla fick lära sig grunderna i softboll häromveckan, då instruktörer från Lunds BSK och Malmö BSK besökte skolan för att lära ut softboll till eleverna


 - ett projekt inom Handslaget som skolan hade sökt medel för. Bild: Trelleborgs Allehanda

Genom dessa pengar har skolidrottsföreningen i skolan kunnat bredda utbudet för eleverna. Och på så sätt kom fyra instruktörer från Skåneklubbarna Malmö och Lund till skolan för att visa upp softboll för eleverna. Läraren Rickard Nilsson som är matte- och idrottslärare samt initiativtagare till projektet berättar i Trelleborgs Allehanda:
- Vi bildade en skolidrottsförening för drygt ett år sedan och vi ansökte då om pengar från handslaget och beviljades 12 500 kronor för att kunna introducera andra sporter än handboll och fotboll för ungdomarna i Tomelilla - sporter där alla börjar på samma nivå och där ingen är duktigare än den andre.

2500 kronor av pengarna är öronmärkta för ledarutbildning bland eleverna och några av eleverna som var med på softbollsinstruktionen i går ska därför lära sig lite mera om sporten för att i sin tur kunna föra softbollen vidare till andra elever.

- Vi har köpt in ett softbollpaket och instruktionsböcker så meningen är att vi ska försöka få gång en softbollverksamhet i föreningen, säger Richard till Trelleborgs Allehanda. Och tanken är att vi ska åka in med en del av dessa elever till klubben i Malmö så att de där ska kunna lära sig mer om sporten. Samma upplägg kommer sen att gälla för intercross när vi introducerar den sporten i höst, avslutar Richard Nilsson i Trelleborgs Allehanda.

Läs hela artikeln här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Publicerad: 2007-06-04

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se