Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Japan första segraren i World Cup för män

Det blev asiatisk seger i World Cup i fastpitch softboll för män. Turneringen, som är ett initiativ av ISF för att öka deltagandet i softboll för män, avgjordes på KRC Altrons anläggning i Prag där Sverige nu i veckan spelar internationell basebollturnering.


Nio lag deltog i ISF World Cup i fastpitch softboll för män, den första gången i historien som turneringen arrangerades. Förutom landslagen från Japan, USA, Tjeckien, Danmark och Venezuela deltog även DeMo EHS från Holland, Santa Isabel Zaragoza från Spanien, Halcones Tenerife från Spanien samt Prague Stars från Tjeckien. Alla lagen inledde med gruppspel där Japan, USA och Venezuela slutade med 7-1. Fyra kom klubblaget DeMo EHS (5-3) och femma Tjeckien (3-5). Starkast var Japan, 5:a i Herr-VM i softboll 2004, som i finalen ställdes mot USA, som kom 4:a i samma turnering 2004. Denna gång var dock Japan starkast och kunde vinna med 2-0. Det krävdes dock två errors för Japan att ta ledningen, men asiaterna litade till sin contact-and-speed softboll med mycket chop hits, sacrifice hits och fartfyllda spel. Finalen hade även de två starkaste slagmännen i turneringen; USAs Christopher Delawelle (.533, 4 HR, 13 RBI) samt Japans Hiraku Yokoyama (.545, 12 H, 7 R). Mer om turneringen finns på Tjeckiska förbundets hemsida . skriven av - Kristian Pälviä

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2007-06-24

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se