Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Tom Glavine tog hem sin 300:e seger

New York Mets pitcher Tom Glavine blev natten till måndag historisk då han tog hem sin 300:e seger i ligan, som den 23:e pitchern i historien och endast den femte vänsterhänte pitchern hittills.


Och segern kom till genom en solid och typisk Glavine-outing över 6.1 innings på historiska Wrigley Field i Chicago. Passande nog visade Cubs entusiastiska och kunniga hemmapublik sin uppskattning över Glavine, liksom San Diego Padres publik dagen innan hyllade Barry Bonds för sin 755:e homerun. Efter att Glavine lämnade planen efter den sjätte inningen fick han en stående ovation av publiken och sedan var det dags att bita på naglarna och lita till Mets avbytande pitchers som slarvade bort Glavines ledning senaste gången han pitchade. Denna gången höll de distansen ut och Glavine kunde notera sin historiska seger som är spiken i kistan vad gäller hans framtida inträde i Hall of Fame. Normalt sett är 300 vinster en garanti för att komma in i det historiska sällskapet, men Glavine hade redan ena foten inne sedan tidigare. I sin 21:a säsong i ligan och femte med New York Mets efter 16 (!) raka säsonger för Atlanta Braves har Glavine återigen visat sin storhet. 18 säsonger med mer än 10 vinster, 10 säsonger med mer än 15 vinster och fem säsonger med 20 vinster är siffror som få pitchers kommer upp i. Han har också varit del av framgångsrika lag, med 12 slutspel och fem World Series.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-08-06

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se