Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Golfproffs sponsrad av MLB

(golf.se) - Golfspelaren Sophie Gustafson har skrivit ett sponsoravtal med Major League Baseball. Därför spelar svenskan i tröja och keps från olika baseballag. I förra veckan gick hon fredagens runda på Barsebäck på 73 slag - och i en New York Yankees-uniform. - Jag gillar baseball, säger Sophie till Golf.se.


British Open-vinnaren Ben Curtis har ett avtal med NFL (National Football League) som går ut på att han spelar sina tävlingar iklädd pikétröja och keps med logotyper från ett av de 32 lagen i ligan. Finns det en klubb nära den stad han spelar så brukar han välja att representera just detta. När Curtis vann Booz Allen Classic i Maryland nära huvudstaden D.C. gjorde han det med plagg från Washington Redskins. Får välja och vraka Nu finns en motsvarighet även på LPGA Tour - Sophie Gustafson. Sophie har genom maken Ty Votaws kontakter tecknat ett exklusivt sponsoravtal med mäktiga MLB (Major League Baseball) som går ut på att hon spelar med logokläder från något av de 30 lagen. I Sverige är det långt från de amerikanska baseballarenorna, så här i Europa får Sophie välja och vraka mellan lagen. - Jag skrev kontrakt med MLB i början av året och har redan samlat på mig en åtta, tio lag. Boston Red Sox tillhör favoriterna. Jag har ännu inte spelat i en sådana där riktiga baseballfästen men när jag kommer dit får jag vara försiktig i valet av kläder, för det finns stor rivalitet mellan lagen. Jag skulle aldrig spela med Yankees-kläder uppe i Boston, säger Sophie till Svensk Golf . Ligger på par efter två dagar På fredagen gick Sophie Gustafson runt Barsebäck med blå keps och vit piké från New York Yankees - ett av världens mest kända idrottslag. Sophie noterade en 73-runda (+1) och är med 144 slag på par efter två dagar. - Det var inget som funkade riktigt där ute i dag men det var heller inget som var direkt dåligt. Det bara rullade på. Men det blev en eagle på hål 5... - Ja. Jag chippade i den från ungefär åtta meter. Hur ser klädvalet ut resten av veckan? - Vad det blir i morgon har jag inte bestämt men på söndag spelar jag med Cleveland Indians. Vad tycker du om baseball? - Jag gillar sporten. Det är trevligt att sitta på läktaren, käka något onyttigt, dricka en öl och titta på baseball.   skriven av - Carl Magnus Hellsten
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-08-16

Senast uppdaterad: 2008-11-20

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se